Waves Client ukončil beta testing – zoznámte sa s Token Launcher a Waves DEX

Novinky Analýza waves
Analýza waves,zdroj: www.shutterstock.com/Stanslavs
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Po 53 testovacích beta verziách prichádza dlho očakávaný Waves klient live. Polročné testovacie obdobie, počas ktorého dev team tejto platformy testoval užívateľské prostredie ohlásil spustenie finálnej verzie, ktorá má svojím klientom ponúknuť inovatívne funkcie a zvýšenú bezpečnosť.

90 tisíc klientov, 330 tisíc peňaženiek

Počas beta verzie, ktorú využilo 90 tisíc klientov, sa vytvorilo 330 tisíc peňaženiek a uskutočnilo 30 miliónov transakcií. To sú skutočne slušné čísla. Ak k tomu pridáme možnosť jednoducho, rýchlo a bezpečne narábať s tokenmi bez nutnosti extra technickej znalosti, máme pred sebou zaujímavú platformu.

Čo všetko Waves Client ponúka

Jednou z výborných súčastí Waves client je Token Launcher. Ten vám umožňuje vydať svoj vlastný token doslova za menej ako 60 sekúnd. Následne ho môžete hneď obchodovať, respektíve zamieňať za iné meny, alebo si ho jednoducho uložiť v integrovanej peňaženke.

V rámci užívateľského rozhrania je možné pridávať a odoberať tokeny na hlavnej stránke podľa vašich preferencií. Vďaka tomu získate prehľad presne o tých digitálnych aktívach, ktoré potrebujete. Dizajnéri zároveň integrovali možnosť prepnutia obrazovky do nočného režimu, takže oči nočných traderov nebudú ráno tak krvavé ako pri pozeraní sa do štandardného svetlého pozadia.

Všetko vyššie spomenuté je dobrá správa, ale najväčšiu pozornosť samozrejme priťahuje DEX.

Nižšie priložená infografika opisuje všetko podstatné. DEX je decentralizovaná burza a o výhodách tohto typu búrz sme už na našom magazíne publikovali viacero článkov. Pre základnú predstavu vám odporúčam prečítať si: Čím sa odlišujú centralizované a decentralizované burzy.

Každopádne na zrekapitulovanie: decentralizované burzy sú zodpovedné len za sprostredkovanie obchodu medzi dvomi stranami, pričom vlastníkmi digitálnych aktív ste až do ukončenia obchodu vy. Tým pádom tu vo veľkej miere odpadá možnosť útoku tretej strany, ktorá by vás mohla obrat o vaše kryptomeny.

Stojí za prečítanie: Ako používať burzu Waves DEX [NÁVOD]

Waves platforma funguje na protokole Waves-NG, ktorý je podľa slov jeho tvorcu jeden z najrýchlejších, pričom poskytuje dostatočnú kapacitu na realizovanie všetkých obchodných príkazov podľa vašich predstáv.

Tip: Ak chcete nakupovať kryptomeny bez poplatkov a získať 10 USD za prvú registráciu na Coinbase, pozrite sa na tento návod.

Extra nízke poplatky potešia

Ako je vidieť aj z inforgrafiky, všetky príkazy klientov sú spájané cez „matcher” pomocou šifrovaného kanálu, pričom finančné prostriedky sa uchovávajú vo vašej peňaženke a nie na burze ako je tomu v prípade centralizovaných búrz. Spolu s denným volume pohybujúcim sa na úrovni 7 miliónov dolárov a nízkymi poplatkami (menej ako 0.01 USD, respektíve 0,003 WAVES za order) prináša Waves DEX skutočne zaujímavú alternatívu voči klasickým centralizovaným burzám.

Sumár výhod, ktoré ponúka Waves klient:

  • vynikajúce užívateľské rozhranie – Waves Client replikuje skúsenosti používateľov populárnych rozhraní, ktoré sú využívané v internetbankingu a obchodných aplikáciách. Rozhranie je prehľadné a intuitívne
  • vstavaná decentralizovaná burza – decentralizovaná burza je integrovaná priamo v platforme, takže klient môže jednoducho obchodovať so všetkými tokenmi ktoré vlastní. Bonusom sú extra nízke poplatky
  • možnosť vkladu a obchodovania kryptomien (BTC, BCH, ETH, ZEC, DASH, LTC, XMR) aj fiatu (EUR, USD, TRY)
  • rýchlosť – vďaka Waves NG protokolu sú objednávky spájané v „matcheri” v reálnom čase, takže transakcie prebiehajú rýchlo
  • možnosť vytvorenia si vlastného tokenu
  • nie je potrebné sťahovať celý blockchain
  • bezpečnosť
  • likvidita

Mohlo by vás zaujímať: 9 decentralizovaných búrz, ktoré stoja za vyskúšanie

Záver

Beta verzia Waves Client bola prvýkrát spustená 13. decembra 2017. Za šesť mesiacov intenzívneho vývoja, ktorý zahŕňal vylepšovanie užívateľského rozhrania, stability, rýchlosti a jednoduchosti použitia, uzrela finálna verzia konečne svetlo. Podľa vyjadrení dev teamu tejto platformy však team pracuje ďalej a v blízkej dobe plánuje kompatibilitu s hardvérovými peňaženkami ako aj implementáciu dvojfaktorovej autorizácie, čo ešte viac posilní už bez tak dobrú bezpečnosť.

Ak ste už vyskúšali túto platformu, budeme radi ak sa so svojimi skúsenosťami podelíte v komentároch pod článkom.

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku, a najnovšie aj na Instagrame Twitteri.

Zdroj:
blog.wavesplatform.com
coindesk.com

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.