Hlavný predseda Goldman Sachs: „Ideme dole, pripravte sa na najhoršie”!

Ekonomika Hlavný predseda Goldman Sachs: „Ideme dole, pripravte sa na najhoršie
Hlavný predseda Goldman Sachs: „Ideme dole, pripravte sa na najhoršie"! ,zdroj: www.shutterstock.com/VectorTradition
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Lloyd Blankfein, hlavný predseda investičnej banky Goldman Sachs, varoval, že spoločnosti a spotrebitelia by sa mali začať pripravovať na najhoršie!

Hlavný predseda Goldman Sachs varuje

Lloyd Blankfein, bývalý generálny riaditeľ Goldman Sachs, varoval pred blížiacou sa recesiou v Spojených štátoch amerických v rozhovore pre CBS News. Blankfein zdôraznil, že spoločnosti a celkovo celé obyvateľstvo by sa malo pripraviť na najhoršie.

Mohlo by ťa zaujímať: Zakladateľ kryptoburzy Bitmex: Očakávam prepad Bitcoinu na úroveň 20 000 USD!

V rozhovore sa ho opýtali: „Myslíte si, že smerujeme k recesii?”, na čo Blankfein odpovedal:

Určite smerujeme. Všade okolo nás je nespočetne veľa rizikových faktorov. Ak by som riadil veľkú spoločnosť, pripravil by som sa. Keby som bol spotrebiteľ danej spoločnosti, bol by som pripravený na najhoršie. Momentálne existuje malá šanca, že sa tomu vyhneme.”

Nakupuj a obchoduj kryptomeny na Binance, najlepšej a najlacnejšej burze na svete. V spolupráci sme pre teba pripravili špeciálne zľavy a bonus až do 50 USD! Vytvor si účet cez >>>náš odkaz<<< a získaj doživotnú zľavu 5 % na obchodné poplatky. Návod, ako jednoducho a lacno kúpiť a obchodovať kryptomeny, nájdeš v tomto článku.

Ešte bude „veselo”!

Čo sa týka reakcie Federálneho rezervného systému Spojených štátov na súčasnú infláciu, Blankfein povedal nasledovne:

Myslím si, že FED reaguje dobre. Vo FED-e majú veľmi silné nástroje. Je potrebné spomaliť ekonomiku, preto budú musieť zvýšiť úrokové sadzby.”

Viacerí renomovaní analytici predpovedali, že Spojené štáty upadnú do recesie. Uviedli to napríklad Deutsche Bank, Bank of America, ale aj samotná Goldman Sachs. Prognózy sú také, že do dvoch rokov nastane ozajstná recesia, a šanca je až 35 %!

Lloyd Blankfein to vidí takto: „Momentálne inflácia dosahuje okolo 8 %. Niečo z toho je prechodné a pominie to. Vojna na Ukrajine skôr či neskôr skončí. Niektoré šokové momenty pominú, a niektoré budú o niečo zdĺhavejšie a chvíľu tu s nami pobudnú,” uzavrel predseda Goldman Sachs.

Čítaj ďalej: Dan Gambardello: „Cardano je najspoľahlivejším, najbezpečnejším a najškálovateľnejším blockchainom”