A čo tak si radšej dopriať relax a v pokoji počkať na novú krypto jar?

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Súčasná situácia na trhu uspokojuje asi len máloktorého fanúšika kryptomien. Nie je nakoniec v týchto ťažkých dňoch tou najlepšou cestou radšej si od sledovania grafov odpočinúť a preHODLovať sa do zelenších a optimistickejších časov? Navyše, mnohé indície naznačujú, že ďalšia krypto jar je už na ceste.

Jar prišla na krátko – potom zase mráz

Už-už to v nedeľu vyzeralo, že Bitcoin spoločne s ďalšími kryptomenami začína vykazovať známky stabilnejšieho oživenia. Bohužiaľ, asi všetci máme v pomerne živej pamäti, že naopak došlo k výraznému prepadu ceny. Aktuálne (v dobe písania článku) sa Bitcoin za 24 hodín prepadol o 16,63 % a obchoduje sa za 4472 USD. A podobne (alebo aj horšie) sú na tom skoro všetky virtuálne meny.

ETC/USD - Coinbase Pro - 1D candlesticksNiečo na povzbudenie

Situácia na grafe vyzerá zúfalo, trh je v najhoršom stave za posledný viac než rok, komunita je nervózna a ťažko hádať, kde by Bitcoin mohol nájsť svoje dno. Podľa excentrického Johna McAfeeho by sme mali jednoducho prestať panikáriť a iba počkať, kým sa podarí zastaviť súčasný agresívny útok medveďa a „blažený jarný” býk prevezme vládu nad kryptotrhom.

Tip redakcie: John McAfee: Adopcia a decentralizované burzy sú základ pre rast kryptomien

Všetci sme si už pravdepodobne zvykli, že je treba tieto McAfeeho prehlásenia brať s istou rezervou. Dobrou správou ale je, že John nie je jediný, kto sa so svojim optimistickým názorom na túto záležitosť podelil s kryptokomunitou. Spoluzakladateľ spoločnosti BTCChina Bobby Lee sa prostredníctvom svojho Twitteru vyjadril týmito slovami:

„Pripomínam chybu # 4 (Predávate svoje Bitcoiny počas panic sellu). Ak ste investovali do Bitcoinu, mali by ste vedieť, že ide o dlhodobú investíciu. Nehľadáte iba rýchle zisky, takže vás v krátkodobom horizonte neovplyvnia nestabilné cenové pohyby. Žiadny panic sell!”

Pre úplnosť článku dopĺňame najčastejšie chyby, ktorých sa ľudia v súvislosti s investovaním do Bitcoinu (podľa Bobbyho) dopúšťajú:

  1. Nedokážu sa odhodlať k nákupu.
  2. Nakúpia nedostatočné množstvo.
  3. Predávajú po dosiahnutí aj malého zisku.
  4. Počas pádu v panike predávajú.

Dovoľujeme si vám tiež odporučiť článok: Ako prekonať slabú chvíľu

Záver

Kryptomenový trh teraz prechádza veľmi ťažkou skúškou a mnohí, čo nakúpili napríklad na vrchole, to teraz vzdávajú a v snahe zachrániť aspoň niečo, predávajú. Nebudú ale čoskoro ľutovať? Veď zo všetkých strán sa na nás hrnie množstvo pozitívnych fundamentálnych správ. Už od zajtra umožní švajčiarska burza cenných papierov obchodovať kryptomenové ETP, za necelý mesiac oficiálne štartuje Bakkt a Fidelity začne obchodovať s kryptomenami. Nie je súčasná situácia len hrou mocných v snahe zraziť cenu čo najnižšie a ešte naposledy lacno nakúpiť, než cena s príchodom inštitucionálnych peňazí vystrelí do výšin?

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku, a najnovšie i na Instagrame a Twitteri.

Preložené z českého originálu, ktorý pre vás pripravil Radek.

Zdroj:
coininsider.com

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.