Miliardár a známy investor Bill Ackman: „Ak FED nezmení politiku, trhy padnú a nastane ekonomický kolaps”

Ekonomika Bill Ackman: „Ak FED nezmení politiku, trhy padnú a nastane ekonomický kolaps“
Bill Ackman: „Ak FED nezmení politiku, trhy padnú a nastane ekonomický kolaps“ ,zdroj: www.shutterstock.com/FOTOGRIN
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Bill Ackman, miliardár, manažér hedžového fondu a zakladateľ spoločnosti Pershing Square Capital Management, je presvedčený, že inflácia sa už nedá zastaviť. Ackman verí, že ak Federálny rezervný systém nebude robiť svoju prácu aplikovaním „agresívneho menového sprísnenia”, americká ekonomika môže skolabovať a už sa z toho nespamätať!

Bill Ackman je ďalší z miliardárov, ktorý predpovedá kolaps

Začiatkom tohto týždňa sa známy investor Bill Ackman na Twitteri vyjadril, že ak FED nezasiahne a nič neurobí s infláciou, ktorá dosahuje historické úrovne, zničí tým americké finančné trhy. Ackman na Twitteri napísal:

Inflácia sa vymyká kontrole a všetky očakávania sú už minulosťou. Trhy padajú, pretože investori si nie sú istí, že FED zastaví infláciu.”

Obavy z inflácie a recesie nielen v USA, ale po celom svete neustále rastú. Do toho vstúpili vojenské konflikty v rôznych častiach sveta, pandémia COVID-19 či novoobjavená choroba pod názvom „opičie kiahne”, ktorá už zasiahla západný svet. Aké sú možnosti zjemnenia pádu americkej ekonomiky? Podľa Ackmana je potrebné riešiť problém nasledujúcim spôsobom:

Jediný spôsob, ako zastaviť dnešnú infláciu, je agresívne sprísnenie menovej politiky. Ak sa tak nestane, môžeme sa pripraviť na kolaps ekonomiky. Dnešná 3,6 % nezamestnanosť, dlhodobá nerovnováha ponuky a dopytu energií, poľnohospodárstva a potravín, bývania či práce neveští nič dobré. Zlepšenie tejto situácie tak skoro nenastane.”

Mohlo by ťa zaujímať: Čo nakupujú heďžové fondy ako ochranu pred recesiou?

Nakupuj a obchoduj kryptomeny na Binance, najlepšej a najlacnejšej burze na svete. V spolupráci sme pre teba pripravili špeciálne zľavy a bonus až do 50 USD! Vytvor si účet cez >>>náš odkaz<<< a získaj doživotnú zľavu 5 % na obchodné poplatky. Návod, ako jednoducho a lacno kúpiť a obchodovať kryptomeny, nájdeš v tomto článku

FED je zodpovedný za chod ekonomiky

Podobne ako to vidí kryptomenový skeptik Peter Schiff, Bill Ackman vysvetlil, že inflácia môže byť dlhodobým problémom. Súčasná politika FED-u priviedla USA takmer k dvojcifernej inflácii, ktorej možno predísť buď úplným kolapsom trhu, alebo významným zvýšením sadzieb. Ako to celé môže podľa Ackmana skončiť?

Skončí sa to, keď FED urobí, čo je potrebné, a to je okamžité zvýšiť úrokovej sadzby a jej udržanie na úrovni, kým inflácia neutíchne. Trhy začnú znovu stúpať až vtedy, keď si investori budú môcť byť istí, že časy nekontrolovanej inflácie sú preč.”

Dúfajme, že FED urobí to správne rozhodnutie, inak to pocíti celý svet a problémov bude ešte viac ako ich máme teraz.

Čítaj ďalej: Bill Gates: kryptomeny nemajú žiadnu reálnu hodnotu a nijako neprispievajú do spoločnosti!