Grayscale spúšta SOL Trust – dosiahne cena tokenu hranicu 300 $?

Novinky sol mieri na 300 dolárov
sol mieri na 300 dolárov. Zdroj: Shutterstock.com/Aleksandra Sova
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Grayscale Investments, najväčší kryptomenový fond na svete, oznámil, že pridá SOL do svojho produktového radu. Z krátkodobého hľadiska teda cena pokračuje smerom nahor a bude dôležité sledovať, či sa cene podarí prekonať posledné maximum. Potom by už v budúcnosti nemal byť problém zaútočiť na nové ATH.

SOL sa nachádza v rastúcom legu, ktorý od minima dosiahol už vyše 23-percentný zisk v čase písania článku. Podľa predĺženia predošlého rastúceho legu vidíme, že ďalšie maximum by mohlo dosiahnuť 300 $.

SOL/USD 4H

SOL/USD 4H. Zdroj: TradingView

Ak chceš nakúpiť Bitcoin, Ethereum či iné kryptomeny, jednoznačne odporúčame využiť služby burzy Binance. Vytvor si účet cez >>>tento odkaz<<< a získaš doživotnú zľavu 5 % na obchodné poplatky.

Mohlo by ťa zaujímať – Podľa tejto korelácie BTC so zlatom by cena mala vo februári dosiahnuť 280 000 $

Pokračujúca chuť pre SOL

Rozhodnutie spoločnosti Grayscale pridať Solanu do svojho portfólia služieb spôsobí, že SOL sa zviditeľní medzi viacerými investormi. Je to predovšetkým pre neuveriteľný rast spoločnosti Solana ako blockchainového projektu v roku 2021. Protokol prvej vrstvy sa ukázal ako rival inej platformy inteligentných zmlúv, Etherea, a to potom, čo používateľom poskytol jednu z najlacnejších a najrýchlejších verejných účtovných kníh.

Výkonnosť siete Solana

Výkonnosť siete Solana. Zdroj: Reddit

Ekosystém spoločnosti Solana prilákal viac ako 500 projektov v rámci decentralizovaných financií (DeFi), NFT, Web 3.0 a ďalších sektorov s 1,2 miliónmi aktívnych používateľov v sieti. Medzi nimi je aj Serum, decentralizovaná derivátová burza podporovaná spoločnosťami FTX a Alamada Research.

V dôsledku toho cena SOL, ktorá funguje ako poplatok a vkladový token v ekosystéme Solana, medziročne vzrástla o viac ako 10 700 %, pričom jej obežná trhová kapitalizácia dosiahla v novembri vrchol takmer 77,93 miliárd USD.

Cirkulujúca kapitalizácia SOL

Cirkulujúca kapitalizácia SOL. Zdroj: Messari

Solana, ktorá má teraz hodnotu takmer 70 miliárd dolárov, je stále štvrtým najväčším blockchainom podľa trhovej kapitalizácie. Generálny riaditeľ spoločnosti Grayscale Michael Sonnenshein poznamenal, že medzi investormi už existuje „pretrvávajúca chuť” získať expozíciu.

Vyhlásenia prišli po tom, čo Coinshares, londýnska správcovská spoločnosť, oznámila čistý prílev kapitálu v hodnote viac ako 250 miliónov USD do produktov obchodovaných na burze (ETP) založených na SOL. Len tento mesiac prilákali Solana ETP okolo 42,2 miliónov dolárov, zdôraznila Coinshares vo svojej správe z 29. novembra.

Prečítaj si tiež – Priemerný transakčný poplatok BTC medziročne klesol o 58 %. Čo je dôvodom?

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.