Legislatíva v Indii o kryptomenách bude jedinečná – slová predsedu finančného výboru

Novinky India Bitcoin Zakon
India Bitcoin zákon, zdroj: https://www.shutterstock.com/Ms.Li
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Predseda indického parlamentného Stáleho výboru pre financie oznámil, že právne predpisy o kryptomenách v Indii budú „jedinečné”.

Vyjadrenie kompetentného

Jayant Sinha, člen vládnucej strany Bharatiya Janata, vysvetlil, že momentálne pre Indiu nie je možné prijať kryptomeny tak ako inde, pretože India stále nemá plne funkčnú konvertibilitu kapitálu. Vysvetlil, že zákony v Indii o kryptomenách sa nebudú riadiť podľa pravidiel, ktoré sú napríklad v USA, Japonsku alebo El Salvádore, kde sa tento týžden odohrala historická udalosť.

Môže ťa zaujímať: Historický moment pre Bitcoin! El Salvádor nakúpil 400 Bitcoinov

„Naše riešenie bude musieť byť jedinečné kvôli našej jedinečnej situácii. Musíme vyvážiť stabilitu a rast. A taktiež si uvedomujeme, aká dôležitá je celá oblasť kryptomien,” povedal J. Sinha.

Ďalej poznamenal, že výbor zváži legislatívu týkajúcu sa kryptomien s ohľadom na národnú bezpečnosť. „Musíme byť veľmi opatrní, kde sa kryptomeny budú používať. Musíme mať na pamäti, že kryptomeny vedia byť nástrojom napríklad na financovanie terorizmu, preto je potrebné dbať na bezpečnostné hrozby, ktorým môžme čeliť.”

Budúcnosť kryptomien v Indii

Tento týždeň sa bývalý zástupca Rezervnej banky v Indii (RBI) R. Gandhi vyjadril, že kryptomeny musia byť v Indii regulované a musia sa riadiť platnými zákonmi.

Vysvetľuje: „Akonáhle budú kryptomeny legálne a akceptované, vtedy začnú platiť určité pravidlá a kryptomeny sa budú môcť použiť na zaplatenie tovaru a iných služieb. Potom ich ľudia budú môcť automaticky začať nakupovať, predávať alebo hodlovať.

Pokiaľ chceš obchodovať alebo iba nakupovať kryptomeny, odporúčame ti použiť burzu Binance. Nemáš ešte účet na Binance? Vytvor si ho teraz cez >>>zľavový odkaz<<< a získaš doživotnú zľavu na poplatky pri obchodovaní.

Podľa poslednej správy indická vláda plánuje regulovať kryptomeny ako aktíva. Dávnejšie sme mohli vidieť správy o pláne vlády zakázať všetky kryptomeny. Nieje tajomstvom, že v Indii sa plánuje používanie digitálnej meny – rupie. Podobné kroky môžeme vidieť u krajín, ako je napríklad Čínska ľudová republika alebo Ruská federácia. Či sa bitcoin a ostatné kryptomeny dožijú priznania aj v týchto krajinách, je zatiaľ málo pravdepodobné.

Čítaj ďalej: Analýza BTC – korekcia nie je ukončená, ostávame však dlhodobo bullish