Robert Kiyosaki varuje, že predseda Americkej centrálnej banky všetkých klamal

Ekonomika FED a Jerome Powell
FED a Jerome Powell. Zdroj: shutterstock.com/Niamh Blanchard/Tanarch
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Robert Kiyosaki vydal nedávno varovanie pred súčasným stavom inflácie v USA a zároveň kritizoval FED za nedostatočnú reprezentáciu aktuálneho diania. Podľa správy Finbold autor bestselleru uviedol, že inflácia tak skoro neustúpi a že vysoké ceny budú realitou aj počas najbližších rokov.

FED označený za vinníka

Robert Kiyosaki je predovšetkým známy vďaka bestselleru Bohatý otec, chudobný otec. Zároveň sa často vyjadruje k bitcoinu a zlatu, ktoré považuje za najlepšiu investíciu. Svoj pohľad na súčasnú ekonomiku priblížil počas relácie The Rich Dad Channel na Youtube.

FED donedávna verejnosť ubezpečoval, že inflácia je dočasná a ustúpi. Robert Kiyosaki považuje tieto vyjadrenia za klamlivé a zavádzajúce. Dnes už totiž všetci vidia, že inflácia určite nie je iba prechodná.

Ak sa zaujímate o Kyiosakiho najnovšie vyjadrenia, odporúčame vám prečítať si aj nasledujúce články:

Pre čitateľov sme vytvorili Discord komunitu, kde každý deň prispievame s hodnotným obsahom. Pridaj sa cez tento odkaz. Tie najaktuálnejšie novinky sleduj na našom Instagrame a Facebooku.

Reálne mzdy klesajú a inflácia rastie

Inflácia pravdepodobne môže narásť na základe toho, že USA rieši bankovú krízu v priebehu niekoľkých dní. Kvantitatívne uvoľňovanie, o ktorom sme vás informovali, by vyvolalo opätovný rast cien. Výsledkom bude ochudobnenie ľudí v dôsledku zníženia reálnej mzdy.

Neúmerný rast cien si následne vyžaduje extrémne zvyšovanie úrokových sadzieb. Tie pravdepodobne uvalia ekonomiku USA do recesie, ktorá sa bude prelievať aj do Európy. Nedávno sme vás informovali o tom, ako korporáty umelo tlačia ceny nahor nad mieru inflácie a vyvíjajú tlak na FED.

Na Slovensku klesli reálne mzdy najviac za posledných 22 rokov a inflácia vo februári opäť stúpla. Ak reálne mzdy v najbližších dvoch rokoch nedobehnú nárast cien, ekonomika môže čeliť vážnemu problému.

Mohlo by ťa zaujímať: Najhorší scenár? Celý svet údajne čaká úverová kríza

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.