Ripple je absolútnou jednotkou v UK – bude sa podieľať na vývoji digitálnej libry

Novinky Projekt Ripple
Projekt Ripple. Zdroj: Shutterstock, radhikarana
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Projekt XRP od Ripple sa okrem neutíchajúcej kauzy, ktorú vedie proti SEC, teší obrovskej popularite v UK, kde je vnímaný ako jednotka medzi kryptomenami. V tesnom závese sa drží ekosystém Cardano.

Prečítaj si tiež: Charles Hoskinson kritizuje MMF – podľa neho kryptomeny zastavia hyperinfláciu.

XRP je jednotkou v UK

Správu o obrovskej popularite tokenu XRP v Spojenom kráľovstve priniesol portál Finance Magnates. Retailoví investori vsádzajú do tohto projektu obrovské prostriedky, pri čom jediný projekt, ktorý sa drží tejto vlny, je Cardano. Údaje, o ktoré sa ako prvé podelila svetová burza eToro, uvádzajú, že tretí štvrťrok je jasne v znamení XRP. Šiesta najväčšia kryptomena bez problémov poráža konkurenciu.

Investície do tohto projektu dosiahli nárast o 4 %. Medziročne ide o omnoho vyššie číslo, a to až 105 %.

XRP/BUSD

XRP/BUSD 30m TF. Zdroj: TradingView

Tesne za XRP sa drží perspektívny ekosystém, ktorý v poslednom období pumpuje nové projekty a spolupráce. Ide o sieť Cardano. Jej popularita za posledné tri mesiace vzrástla o 11 %. ADA dokázala predbehnúť aj Ethereum. Medziročne ide o obrovský nárast 1 230 %.

Môže ťa zaujímať: Zasadnutie lídrov G7 ukázalo budúcnosť digitálnych mien centrálnych bánk

Chceš rýchlo nakúpiť/predať kryptomeny a neplatiť obrovské sumy za túto službu? V tom prípade si nájdi overenú zmenáreň, ktorá ťa neokradne na skrytých poplatkoch. My jednoznačne odporúčame burzu Binance, kde nájdeš široký výber kryptomien. Vytvor si účet cez >>>tento odkaz<<< a získaš doživotnú zľavu na obchodné poplatky.

Ripple bude vyvíjať CBDC

Spoločnosť Ripple uzavrela významnú spoluprácu s nadáciou Digital Pound Foundation. Bude sa podieľať na vývoji britskej digitálnej libry. Podľa šéfky politického oddelenia Ripple prinesie spolupráca obrovské výhody v rámci vývoja globálneho finančného systému.