Bitfi a McAfee predstavili peňaženku, ktorá sa nedá hacknúť

BITmarkets BITmarkets

Spoločnosť Bitfi zaoberajúca sa platobnými technológiami dnes predstavila svoju prvú hardvérovú peňaženku, ktorá bude mať podľa slov výrobcu otvorený zdrojový kód, nebude ju možné hacknúť a bude podporovať viacero kryptomien vrátane Monera.

Získajte exkluzívne členstvo na Trading11 iba za 10 € mesačne.

Nepreniknuteľná Bitfi Wallet

Krátko po predstavení peňaženky sa k nej vyjadril aj známy odborník na kybernetickú bezpečnosť a horlivý propagátor kryptomien, John McAfee. Podľa jeho slov je Bitfi hardware wallet pre hackerov skutočne nepreniknuteľná, čo pokladá za najdôležitejší aspekt pre tento typ produktov. McAfee zároveň oznámil spoluprácu s touto spoločnosťou, pričom za spoločný cieľ si dali urýchlenie prijatia decentralizovaných aktív. Tento bod chcú dosiahnuť poskytnutím produktu, ktorý umožní ľuďom nakladať so svojimi aktívami (kryptomenami) bez akýkoľvek problémov a rizík.

Mohlo by vás zaujímať:  4 top Crypto Wallets – vyberte si svoju peňaženku

Všade, kde sa niečo deje je John McAfee

McAfee vo svojej reakcii na kryptopeňaženku povedal:

“Zo všetkých komplikovaných a sofistikovaných metód slúžiacich na  zabezpečenie kryptopeňaženiek je peňaženka Bitfi „najepickejšia”. Niekoľko mojich konkurentov zaviedlo inovatívne metódy na ochranu súkromných kľúčov, ale Bitfi dokázal zabezpečiť, aby sa súkromný kľúč nikdy nedal získať nezákonnými prostriedkami. Žiadna iná hardvérová peňaženka nikdy nedosiahla takúto sofistikovanú úroveň.”

Podľa doposiaľ známych informácií Bitfi Wallet nebude vyžadovať od užívateľa takmer žiadne technické zručnosti, sťahovanie alebo inštaláciu aplikácií a na nastavenie bude stačiť len bezdrôtové pripojenie. Po pripojení peňaženky si sama stiahne najnovšie aktualizácie softvéru, čím úplne vylúči akúkoľvek možnosť, aby si používateľ stiahol poškodený softvér alebo sa stal obeťou phishing útokov.

Tip: Ak chcete nakupovať kryptomeny bez poplatkov a získať 10 USD za prvú registráciu na Coinbase, pozrite sa na tento návod.

Dokonalé užívateľské prostredie?

Akonáhle Bitfi pridá podporu pre ďalšiu kryptomenu, táto možnosť sa automaticky objaví na zariadení každého používateľa, čiže rovnako ako pri aktualizácii, ani tu nebudú vyžadované od majiteľa peňaženky žiadne ďalšie dodatočné kroky.

Zaujímavé je aj riešenie privátneho kľúča. Ten sa bude vypočítavať pomocou open source algoritmu na základe jedinečnej frázy, ktorú si zadá každý užívateľ sám, čo značne zjednoduší jej zapamätanie. Dôležitou inováciou je aj fakt, že private key bude existovať len zlomok sekundy, respektíve len čas potrebný na uskutočnenie transakcie.

Čo sa užívateľského prostredia týka, Bitfi ponúkne možnosť kontroly, respektíve prezerania si stavu jednotlivých kryptomien na jednom spoločnom dashboarde. Tým pádom nebude potrebné využívať služby externých peňaženiek, či nutnosť mat viacero aplikácii.

Záver

Hardvérová peňaženka Bitfi sa do ponuky dostane už o pár dní, 25. júna 2018, pričom expedovanie prvých zásielok je naplánované na 27. júna 2018. Záujemcovia si za ňu zaplatia cenu 120 USD, čo je približne rovnaká suma akú si pýtajú konkurenční výrobcovia.

Budeme radi, ak sa prihlásite na odber videí na našom YouTube kanáli.

NAŠE NAJNOVŠIE VIDEO:

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku, a najnovšie aj na Instagrame Twitteri.

Zdroj:
globenewswire.com
bitfi.com

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY:
Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.