Bitfinex predstavuje ďalšiu decentralizovanú burzu – EOSfinex

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Bitfinex, jedna z najpopulárnejších búrz na svete, oficiálne predstavila beta verziu EOSfinexu. Ide o decentralizovanú burzu fungujúcu na EOS blockchaine. Oznámenie pripravovaných noviniek týkajúcich sa EOSfinexu prichádza len pár týždňov potom, ako Bitfinex spustil inú decentralizovanú platformu – Ethfinex Trustless. O jej hlavných výhodách sme vás informovali v článku, ktorý si môžete prečítať tu.

Decentralizované burzy na vzostupe

Význam decentralizovaných búrz sme popisovali už vo viacerých článkoch. Ich primárnym prínosom je, ako už názov napovedá, decentralizácia. Ako najdôležitejší bod z tejto oblasti treba jednoznačne vyzdvihnúť fakt, že v prípade tohto typu búrz ste vlastníkom privátneho kľúča len vy, a teda máte plnú kontrolu nad svojimi digitálnymi aktívami. V prípade klasických búrz, ktoré sa často stávajú terčom útokov hackerov, privátne kľúče vlastní spoločnosť spravujúca burzu.

EOS blockchain ako vhodná platfroma pre DEX

Výber EOS blockchainu na vytvorenie decentralizovanej platformy je viac ako zrejmý. Podpora dApps a prespektíva spracovávať viac ako 50.000 transkacií za sekundu. Základné predpoklady na úspech v podobe decentralizácie a rýchlosti uskutočnenia vášho obchodu sú zaručené. Jediný z väčších problémov, s ktorým tento typ búrz zápasí, a EOSfinex sa s ním bude potýkať tiež, je nízky volume.

EOSfinex bude v počiatočnej fáze podporovať tri obchodné páry. Konkrétne pôjde o  ETH/USD, BTC/USD a EOS/USD. Z technického hľadiska ponúkne táto plne decentralizovaná burza širokú škálu typov objednávok, medzi ktorými nebude chýbať limit, market, post only a instant príkazy. Základným prvkom, tak ako to pri decentralizovaných burzách býva, bude samozrejme transparentnosť, dôvera a decentralizácia.

Mohlo by vás zaujímať: Ako vyzerá decentralizovaná burza od Binance?

Plne auditovateľná burza

Zdá sa, že snaha o transparentnosť je pre Bitfinex dôležitá. Obzvlášť v čase, kedy sa finančné úrady v Japonsku, Číne a v Amerike začínajú čoraz viac zaujímať o fungovanie kryptobúrz a o ich finančné pozadie. S uvedením transparentnej, decentralizovanej a plne auditovateľnej burzy by sa tak Bitfinex mohol vyhnúť dozorným orgánom nad touto oblasťou, či prípadným komplikáciám zo strany štátnych schvaľovateľov licencií.

Základným cieľom spoločnosti EOSfinex je vybudovať úplne decentralizovanú burzu, ktorá je postavená na troch pilieroch:

Decentralizácia
EOSfinex pracuje na dosiahnutí plnej decentralizácie, ktorá bude zahŕňať okrem iného aj on-chain order booky. Cieľom je poskytnúť dôveryhodné miesto pre obchodovania na báze peer-to-peer siete.

Dôvera
Burza prináša transparentnú a auditovateľnú sieť pre obchodovanie s kryptomenami, ktorá môže byť kedykoľvek monitorovaná a overovaná jej účastníkmi z celého sveta.

Výkonnosť
EOSfinex sa zameriava na vysoký výkon a na komplexné pochopenie požiadaviek profesionálnych obchodníkov. Jej cieľom je predčiť súčasnú úroveň klasických kryptobúrz a poskytnúť nový štandard pre decentralizované obchodovanie.

Tip: Ak chcete nakupovať kryptomeny bez poplatkov a získať 10 USD za prvú registráciu na Coinbase, pozrite sa na tento návod.

Záver

Na potrebu rozvoja decentralizovaných búrz upozorňujú nie len osobnosti z kryptosveta (spomeňme napríklad počítačového programátora, biznismena, zakladateľa rovnomenného antivírusového softvéru – Johna McAffeho), no cestu k nim si už hľadajú aj klasické spoločnosti, ktoré doteraz fungovali iba na báze centralizovaných búrz – Binance, Huobi a Bitfinex.

Je vysoko pravdepodobné, že časom sa na tento segment zamerajú aj ďalší veľkí hráči, z čoho môže v konečnom dôsledku ťažiť celá kryptokomunita.

NAŠE NAJNOVŠIE VIDEO:

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku, a najnovšie aj na Instagrame Twitteri.

Zdroj:
blog.bitfinex.com
bitcoinexchangeguide.com
sludgefeed.com

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.