Solane hrozí 35 % pokles. Prečo?

Analýzy Solane hrozí 35 % pokles. Prečo?
Solane hrozí 35 % pokles. Prečo? Zdroj: https://www.shutterstock.com/Adisak Riwkratok
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Kryptomena Solana čelí viacerým medvedím signálom. Pokiaľ token SOL klesne pod svoj kľúčový 50-týždňový kĺzavý priemer, môžeme byť svedkami väčšieho poklesu ceny.

Solana vytvára tzv. megafónový vzorec

Niektorí analytici upozorňujú na to, že na Solane sa vytvára tzv. megafónový vzorec, ktorý môžete vidieť nižšie na grafe. Megafónový pattern sa vytvára počas vysoko volatilného trhu, čoho sme svedkami aj v súčasnosti. Vo všeobecnosti však tieto vzorce pozostávajú z piatich po sebe idúcich výkyvov, pričom posledný zvyčajne pôsobí ako signál breakoutu.

Solana vytvára megafónový vzorec

Solana vytvára megafónový vzorec. Zdroj: Tradingview

Čítaj tiež: Bitcoin masívne mizne z búrz – zostatky klesajú na nové minimá

SOL načrtáva podobný vzorec od začiatku roku 2022, pričom minca prešla poklesom po testovaní hornej trendovej čiary „megafónu” v blízkosti 140 USD ako rezistencie. V dôsledku tohto patternu by token SOL mohol predĺžiť svoj pokles, aby následne otestoval dolnú trendovú čiaru megafónu ako supportu blízko ceny 65 USD, asi 35 % pod súčasnou cenou.

Ak chceš nakupovať kryptomeny cez internet, jednoznačne odporúčame použiť burzu Binance, kde máš široký výber coinov a jedny z najnižších poplatkov na trhu. Tie si ešte môžeš znížiť o 5 %, ak si vytvoríš účet cez >>>tento odkaz<<< a o ďalších 25 % nákupom BNB tokenov. Návod ako kúpiť a obchodovať kryptomeny nájdeš v tomto článku.

Čaká Solanu pokles?

Ak sa tento scenár uskutoční, SOL by mohol ďalej klesať po vytvorení piateho švihu na svojej prevládajúcej štruktúre megafónu. Medvedí prielom smerom dole vytvára vážnu možnosť poklesu v najbližších týždňoch až na hodnotu takmer 40 dolárov. Na druhej strane, ak by sa Solana odrazila od supportu na 50-týždňovej EMA, megafónový pattern by sa stal neplatným. To, samozrejme, v súčasnosti závisí od celkového správania na trhu a predovšetkým od Bitcoinu, ktorý je krátkodobo bearish, ako sme upozornili v našom článku (tu).

V čase písania článku sa Solana obchoduje za 110 dolárov. Cena je 57 % nižšie od svojho ATH.

Čítaj ďalej: Silnejší dolár môže stlačiť cenu Bitcoinu až na 30 000 dolárov