VeChain prechádza na nový mechanizmus konsenzu pod názvom „Proof of Authority 2.0”!

Novinky VeChain VET PoA
VeChain VET PoA, zdroj: www.shutterstock.com/Comdas
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Sieť VeChain, ktorá je schopná sledovať veľké dodávateľské reťazce, tieto dni dokončila modernizovanie svojho konsenzusového mechanizmu. Spoločnosť tvrdí, VeChain že je „najzelenšou” metódou overovania blokov v blockchaine na svete.

Očakáva sa, že najnovšia aktualizácia konsenzuálneho mechanizmu zlepší niekoľko aspektov bezpečnosti a kľúčových operácií siete a zároveň ju urobí ešte viac eco-friendly.

VeChain taktiež dosiahol míľnik vo svojej šesťročnej histórii modernizáciou svojho „mainnetu” pod názvom VeChainThor, a prešiel na prvú fázu „Proof of Authority 2.0”.

Mohlo by ťa zaujímať: Litecoin (LTC) je odteraz akceptovaný všade tam, kde je akceptovaná VISA!

VeChain bude eco-friendly, čo je pre komerciu dôležité

VeChain (VET) je systém sledovania dodávateľských reťazcov, ktorý bol spustený už v roku 2015 a kombinuje fyzické sledovanie rôznych vecí s uschovávaním záznamov na blockchaine.

Proof of Authority (PoA) a Proof of Stake (PoS) sa výrazne líšia od Proof of Work (PoW) v tom, že nevyžadujú zložitú a energeticky náročnú ťažbu na dosiahnutie konsenzu v sieti. PoA dosahuje konsenzus overovaním totožnosti používateľov, zatiaľ čo PoS to robí stakingom mincí.

Táto moderná sieť beží na 101 uzloch. Menej uzlov znižuje síce decentralizáciu, na druhej strane ale zvyšuje rýchlosť a spoľahlivosť siete. Tieto faktory budú uprednostňované najmä v komercii.

Ďalšou výhodou, ktorú treba bez debát brať do úvahy, je to, že PoA je oveľa menej energeticky náročný a emituje minimálne množstvo uhlíka. VeChain si preto dovolí tvrdiť, že nová aktualizácia je „najzelenšou na svete, ktorá bude masovo podporovaná.”

Pokiaľ chceš obchodovať alebo iba nakupovať kryptomeny, odporúčame ti použiť burzu Binance. Nemáš ešte účet na Binance? Vytvor si ho teraz cez >>>zľavový odkaz<<< a získaš doživotnú zľavu na poplatky pri obchodovaní.

V čom spočíva nová aktualizácia?

Podľa oficiálneho oznámenia aktualizácia pozostáva z troch hlavných komponentov. Prvým z nich je tzv. náhodná overiteľná funkcia (Verifiable Randomness Function), ktorá náhodne a hlavne bezpečne priradí uzly na vytvorenie blokov alebo spracovanie transakcií, čo chráni sieť pred zneužitím či podvodmi.

Druhým je proces blokovania podporovaný výborom, ktorý výrazne znižuje pravdepodobnosť forku siete. Potenciálny „forking” môže spôsobiť oneskorenia a spomaliť priepustnosť siete.

Treťou zložkou je proces potvrdenia konečnosti pasívneho bloku. Ten pomáha zaistiť dokončenie nových blokov, aj keď všetky uzly v sieti nie sú synchronizované.

Aktualizácia PoA 2.0 sa tiež zameriava na zlepšenie škálovateľnosti, bezpečnosti a priepustnosti na „mainnete VeChainThor”. Kryptoburzy vrátane Binance a Crypto.com podporili tento nový „hard fork” od VeChainu (VET).

Cena kryptomeny v čase písania článku je 0,14 USD. Svoje all time high VET dosiahol na cene 0,28 USD v apríli tohto roku. Token sa nachádza na 23 mieste v rebríčku kryptomien a jeho trhová kapitalizácia zatiaľ dosahuje približne 10 miliárd dolárov.

Čítaj ďalej: Perspektívny projekt Chiliz (CHZ) si polepšil o 170 % po spustení zaujímavých vymožeností!