Týchto 7 faktorov vystrelí v blízkom období cenu Bitcoinu nahor- tvrdí populárny Anthony Pompliano

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Bitcoin po dnešnom prepade pod dôležitý support 30 000 USD vyvolal obavy a mnoho otázok, či sa pozrieme až na 20 000 USD. Čo je za týmto poklesom je aktuálne otázne. Analytici sa domnievajú, že za súčasným poklesom môžu byť negatívne makro fundamenty. Ako som už spomenul väčšina analytikov vidí súčasný stav veľmi negatívne a očakáva ďalší pokles. Výnimkou je však názor známej postavy zo sveta kryptomien a zakladateľa Morgan Creek Digital Assets Anthonyho Pompliana. Ten uviedol, že sme blízko býčieho útoku.

Bude Bitcoin rásť po tlaku Delta variantu?

Anthony Pompliano, vidí blížiaci sa nebezpečný Delta variant Covidu-19 ako čas nato, aby vlády zaviedli agresívnejšie menové stimuly.

„História nie je nevyhnutne ukazovateľom budúcnosti, ale je ťažké predstaviť si scenár, v ktorom by sme v prípade druhej a tretej vlny neboli svedkami agresívnejších menových stimulov. Ak by sa to udialo, pravdepodobne by sme boli svedkami toho, že by aktíva začali rásť.”

Môže vás zaujímať: [HOT] Veľké zákazy Bitcoinu po celom svete pokračujú – India tvrdo zakročila voči krypto burzám!

Pompliano ďalej poznamenal, že cesta vedie cez 7 dôležitých po sebe idúcich etapách.

Sedem potenciálnych etáp, ktoré nás čakajú v súvislosti s novým variantom Delty, zahmlieva nádej na obnovu. Zdroj: Anthony Pompliano Newsletter

Sedem potenciálnych etáp, ktoré nás čakajú v súvislosti s novým variantom Delty, zahmlieva nádej na obnovu. Zdroj: Anthony Pompliano Newsletter

Nenechajte si ujsť skvelú príležitosť a nakúpte nejaké kryptomeny. Bitcoin, Ethereum a stovky ďalších coinov na burze Binance. Ide o kvalitnú, overenú a bezpečnú burzu, ktorá vás nebude okrádať na skrytých poplatkoch. Vytvorte si účet cez >>>tento odkaz<<< a získate doživotnú zľavu 5% na nákup/predaj kryptomien.

Očakáva sa silný tlak

Tieto zaujímavé vyjadrenia prišli práve v čase, keď všetky rizikové aktíva na čele s BTC zaznamenali pokles. Inak to nebolo ani v prípade troch indexov na Wall Street – S&P 500, Nasdaq Composite a Dow Jones. Všetky zaznamenali najvyšší pokles za posledné týždne. Dokonca aj najväčší konkurent BTC, teda zlato. V jeho prípade bol v jednom momente pokles až na úrovni 1 795,12 USD. Následne však prišlo zotavenie na 1 812,45 USD.

Bitcoin sa v pondelok prepadol spolu s americkým akciovým trhom. Zdroj: TradingView.com

Bitcoin sa v pondelok prepadol spolu s americkým akciovým trhom. Zdroj: TradingView.com

Investori sa na základe tohto zemetrasenia zľakli a presunuli svoje prostriedky do bezpečnejších prístavov ako napríklad americké štátne dlhopisy.

Prečítaj si aj: Ako obchodovať Bitcoin v horších časoch? Táto stratégia dokáže generovať slušné zisky

Trh sa vyslovene zľakol nového Delta variantu, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou znovu naštartuje krajiny k tomu, aby bola opätovne zavedená blokáda a obmedzenie hospodárskej aktivity.

„Dúfali sme, že vakcíny proti Covidu nám zabezpečia koniec hry. Teraz sa však investori pozerajú najmä na UK, kde sú počty nakazených stále vyššie a vyššie,” uviedol Mohammed Kazmi, portfólio manažér v Union Bancaire Privée.