Bitcoin stúpol o 6000 $, ale môže sa to veľmi ľahko zvrhnúť. Vlna C skončí na 18 150 $?

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Včera sme sa vás opýtali, či je prepad z nedele a pondelka iba korekcia, alebo nastalo otočenie trendu a čoskoro dosiahneme 50 000 $. Ankety sa zatiaľ zúčastnilo 360 ľudí a drvivá väčšina hlasovala za prvú možnosť. Párty nekončí, Bitcoin iba na chvíľu zaváhal a letíme hore!

Hodnota Bitcoinu rastie, ale dajme si pozor na bubble pattern!

Nasvedčuje tomu aj dnešný vývoj na trhu. Zdá sa, že Bitcoin dosiahol dno včera okolo piatej hodiny večer, keď otestoval hladinu 30 000 $. Tá sa osvedčila ako dobrý support a po následnom odraze sme už o 6000 $ vyššie. Lokálny vrchol sme zaznamenali dnes okolo ôsmej ráno na cene 36 700 dolárov (Bitstamp).

Bitcoin ABC korekcia

Bitcoin ABC korekcia

Je to dôvod na oslavy? Bitcoin sa odrazil a čoskoro dosiahne nové historické maximum, však? Tak jednoduché to bohužiaľ nie je. Trh s kryptomenami je často zradný a teraz, po vstupe nováčikov, to platí dvojnásobne.

Je toto koniec parabolického rastu alebo iba korekcia?

Loading ... Loading ...

Čo spôsobilo pád hodnoty Bitcoinu? Pričinil sa o to hlavne americký dolár: Stratí Bitcoin kvôli posilneniu dolára support na 30 000 $? A čo zlato?

Medvedí scenár pre Bitcoin – začne to korekciou na 18 150 $

Bullrun bude pokračovať až vtedy, keď sa Bitcoin dostane na nové historické maximum. Pre potvrdenie stúpajúceho trendu je vždy potrebné vytvoriť vyšší vrchol. Veľmi ľahko sa môže stať, že Bitcoin teraz otestuje 40 000 $ a potom príde druhá vlna smerom dole. Na takúto ABC korekciu čakáme už dlhú dobu. Momentálne sme uprostred vlny B, ktorá je rastová. Po nej príde vlna C, ktorá by mohla skončiť uzavretím oboch veľkých CME gapov (viac sa o gapoch dočítate tu). V tom prípade by sme na konci februára mohli nakupovať za nejakých 18 150 $.

Ak by sa po takomto páde strhla panika a veľkí hráči, alebo nebodaj inštitúcie, by začali predávať, cena môže pokojne klesnúť o ďalších 50 $. To už by Bitcoin podliezol aj hladinu 10 000 $ a uzavrel by posledný CME gap. Zároveň by sa opäť naplnil tzv. “bubble pattern”, ktorý popisuje modelovú situáciu na trhu po prasknutí finančnej bubliny.

Bubble pattern

Bubble pattern

Po dosiahnutí šialeného historického maxima príde prvá veľká korekcia. Všetci blbci ešte nakupujú, pretože sa všade hovorí o 10x raste a vznikne o niečo nižší vrchol, po ktorom prídu tie pravé výpredaje. Ak sa pozriete do histórie, takých bubble patternov má Bitcoin za sebou strašne veľa. Je na to špecialista.

Prečítajte si našu najnovšiu analýzu: ANALÝZA Konečne sľubovaný prepad Bitcoinu! Korekcia alebo otočenie trendu?

First Sell off, alebo new paradigm?

Je vhodné dodať, že momentálne sa trh s kryptomenami určite nachádza v jednej z fáz bublinovej konštelácie. Na grafe si môžeme všimnúť obrovskú parabolu, ktorá svojou výškou dvakrát prekonala tú z roku 2017. To však nutne neznamená, že je Bitcoin v štádiu bubliny, alebo že by niečo malo prasknúť. Práve naopak! Fundamenty a dianie vo svete naznačujú, že ten skutočný rast ešte len príde.

Je dosť možné, že aktuálne sa nachádzame v druhej fáze bubble patternu, v ktorej ešte vo veľkom nakupujú inštitucionálni investori. Verejnosť zatiaľ do kryptomien hromadne neskočila. Momentálne prechádzame cez “first sell off” – prvý výpredaj, v ktorom sa trh očistí od slaboduchých obchodníkov, pred tým, než spraví to skutočné rallye.

Bublina praskne až na konci tretej fázy, keď bude mať v kryptomenách poriadne zainvestované široká verejnosť. Bitcoin na dlhé roky ustanoví nové historické maximum a nastane zmena usporiadania trhu (new paradigm). Veľryby a inštitúcie začnú s veľkým ziskom predávať svoje mince a tým sa skončí tretia epocha existencie Bitcoinu.

V ktorej fáze bubliového patternu sa podľa vás nachádzame?

Loading ... Loading ...

Ako to vidíme my? Budeme sa o tom baviť dnes o 21:00 na streame na kanále BitLink. Tak si to nenechajte ujsť a prihláste sa na odber našich videí. Máme už viac než 2000  subscriberov, takže sa môžete tešiť na ďalší veľký giveaway!