Samsung rozšíri svoje blockchainové aktivity v Indii, Spojených štátoch a Európe

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Samsung SDS nadviazal spoluprácu s indickým IT gigantom Tech Mahindra, ktorý sa snaží vstúpiť na zahraničné trhy s blockchainom.

SDS, systémová integračná skupina kórejského technologického gigantu Samsung, údajne plánuje rozšíriť využitie svojej blockchainovej platformy Nexledger v Indii, Spojených štátoch a Európe.

Podľa zmluvy budú obidve spoločnosti údajne hľadať nové obchodné príležitosti v regióne. Samsung SDS bude spolupracovať s Tech Mahindra na ďalších aktualizáciách Nexledgeru.

Nexledger, bezpečnostná blockchainová platforma spustená v roku 2017, našla svoje využitie v oblasti financií, výroby, logistiky a mnohých ďalších. Toto riešenie bolo napríklad vyskúšané aj kórejskou colnou správou v rámci colných služieb súvisiacich s vývoznou logistikou. Do testu sa zapojilo osemdesiat osem rôznych organizácií, vrátane verejných agentúr či dopravných a poisťovacích spoločností.

Tip redakcie: Európska Únia sa rozhodla podporiť blockchain a zakladá združenie!

Spoločnosť Samsung nedávno oznámila, že po úspešnom teste spoločnosti Hyperledger Fabric uviedla na trh vlastnú technológiu blockchainového akcelerátora – Nexledger Accelerator. Riešenie údajne zlepšuje rýchlosť spracovania transakcií.

V marci materská spoločnosť Mahindra údajne preškolila 70 % svojich zamestnancov na nové technológie, vrátane blockchainu, AI, internetu vecí a kybernetickej bezpečnosti.

Mahindra predtým použila aj blockchainové technológie od IBM na vytvorenie riešenia na diskontovanie faktúr (poskytnutie financovania klientovi odkúpením jeho pohľadávky) medzi automobilovým odvetvím a jeho dodávateľmi.

IBM si napríklad v poslednej dobe nechala patentovať tiež využitie blockchainu pre  autonómne vozidlá.

Čo čítať ďalej?

Bitcoin Futures – Čo to je, aké sú ich výhody a kde s nimi môžeme obchodovať?

Zdroj:
cointelegraph.com

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku a najnovšie aj na Instagrame Twitteri.

Preložené z českého originálu, ktorý pre vás pripravil Dariusz Matuszyński.