Štátna blockchain konferencia na Malte sa blíži – vstúpi vláda do kryptosektora?

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Stredu, 3.10.2018, začne na Malte dvojdňový summit zameraný na kryptomeny a blockchain. Pôjde vôbec o prvý event takéhoto druhu, ktorý organizuje štát. Táto udalosť prezentuje úsilie maltskej vlády podporiť inovácie a poskytnúť regulačný rámec pre podnikateľov z oblasti blockchainu a digitálnych mien.

Malta je v súčasnej dobe najaktívnejším členom zo skupiny štátov Európskej únie, ktorý sa snaží vstúpiť, rozumne regulovať a podporovať digitálne aktíva a blockchain. Už v lete tohto roku miestni zákonodarcovia schválili tri návrhy zákona týkajúce sa tejto oblasti. Primárne išlo o oblasti regulácie (Malta Digital Innovation Authority Bill), zriaďovania búrz a iných spoločností, ktoré pôsobia na trhu s menami (Technology Arrangements and Services Bill) a ICO (Virtual Financial Assets Bill). Aké sú teda očakávania od tohto nadchádzajúceho summitu?

Aktívna spoluúčasť vlády na vytváraní podnikateľského prostredia

Očakáva sa, že vládni predstavitelia odprezentujú riešenia, ktoré majú spraviť Maltu hlavnou destináciou pre podnikateľov a vývojárov, ktorí sa orientujú na blockchain. Nasvedčujú tomu aj slová parlamentného tajomníka pre finančné služby, digitálne hospodárstvo a inovácie, Silvia Schembriho, ktorý tvrdí, že tento ostrovný štát bude epicentrom technológie blockchain.

Mohlo by vás zaujímať: Andreas Antonopoulos: Bitcoin ETF nie je dobrý nápad

Aktuálny legislatívny stav návrhu zákonov o kryptomenách

Ako sme už vyššie spomenuli, Malta toto leto predstavila návrhy troch zákonov týkajúcich sa kryptomien a regulácií. Keďže schvaľovací proces ešte nebol ukončený a šance na jeho postup do konečných fáz maltského legislatívneho procesu sú nejasné, dá sa očakávať, že vládni predstavitelia poskytnú aktuálny stav ako celý regulačný proces postupuje.

Účasť generálneho riaditeľa a zakladateľa Binance

Jedným z pozvaných hostí a zároveň aj jeden z prednášajúcich bude generálny riaditeľ kryptoburzy Binance, Changpeng Zhao. Ten sa minulý rok rozhodol presunúť svoju burzu práve na Maltu. Vo svojom tweete vtedy povedal, že Malta môže byť malá z hľadiska rozlohy, ale je veľká z hľadiska inovácií. Tento európsky štát vtedy dokonca označil za „Blockchain Island” (ostrov blockchainu).

Medzi ďalších významných rečníkov patrí investor Tim Draper, spoluzakladateľ Wikipédie a CIO spoločnosti Everipedia Dr. Larry Sanger, zakladateľ Angel Labs Tugce Ergul, zakladateľ a CEO Bitcoin.com Roger Ver a mnoho ďalších. Z tém, ktoré sú podľa agendy dostupné na oficiálnej stránke summitu sa bude pravdepodobne najväčšej popularite tešiť Roger Ver a jeho prednáška ako môžu digitálne meny zmeniť svet, ako aj Zhaova téma zameraná na budúcnosť kryptomien a búrz.

Tip: Ak chcete nakupovať kryptomeny bez poplatkov a získať 10 USD za prvú registráciu na Coinbase, pozrite sa na tento návod.

Záver

Podľa oficiálnej tlačovej správy sa na dvojdňovom summite očakáva viac ako 1500 hostí. To z neho robí jednu z najväčších udalostí v kryptosvete. Účasť 4 000 delegátov a 150 sponzorských spoločností je dobrou zárukou pre prediskutovanie príslušných problémov a upevnenie profesionálnych vzťahov.

Tohtoročný Delta summit je vyvrcholením úsilia maltskej vlády o začiatok blockchain revolúcie s prihliadaním na správny regulačný rámec. A práve to z neho robí dôležitý míľnik, z ktorého môžu ťažiť globálne spoločnosti, vývojári a odborníci v tomto odvetví.

NAŠE NAJNOVŠIE VIDEO:

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku, a najnovšie aj na Instagrame Twitteri.

Zdroj:
cryptodaily.co.uk
delta-summit.com

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.