[Správy] Litecoin (LTC) futures prichádzajú do Veľkej Británie

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Litecoin futures prichádzajú do Veľkej Británie – Audit Tetheru nevyvrátil podozrenie, že je podfinancovaný – Pokémoni na Lightning Networku – EOS ohrozuje rozhodnutie, ktoré obišlo rozhodcovský orgán – Juhokórejská vláda reaguje na posledné hackerské útoky – Analytici sa obávajú negatívneho vplyvu miningu na akcie AMD – Dvojčatá Tyler a Cameron Winklevossovci získali už siedmy kryptopatent – Najväčšia virálna kampaň v kryptosvete odštartovala – Spoločnosť Bithumb oznámila, že straty klientov budú v plnej miere nahradené

Získajte exkluzívne členstvo na Trading 11 iba za 10€ mesačne.

Litecoin futures

Obchodná platforma Crypto Facilities so sídlom v UK oznámila, že od piatka 22. júna umožní ich nová služba investorom obchodovať s futures kontraktami, ktoré majú ako základný kolaterál Litecoin. Timo Schlaefer, CEO spoločnosti Crypto Facilities, povedal: “Sme nadšení, že sme zaviedli futures na Litecoin. Pre tento produkt existuje silná požiadavka od klientov. Veríme, že naše futures kontrakty na dlhodobej báze (LTC-USD) zvýšia cenovú transparentnosť, likviditu a efektívnosť na trhoch s kryptomenami.” https://www.newsbtc.com/ (v EN)

Môže vás zaujímať – [Seriál] Kryptocelebrity – (3. diel ) Charlie Lee, zakladateľ Litecoinu

Tether – audit s otáznikmi

Nová správa, ktorú vydal Tether uvádza, že Tether drží dostatok kapitálu na jeho podporu. Opiera sa pritom o správu firmy Freeh, Sporkin & Sullivan LLP (FSS). Advokátska FSS však neuskutočnila oficiálny audit (pôvodne mala audit vykonať audítorská firma Friedman LLP). Namiesto toho zverejnila údaje zhromaždené počas dvojtýždňového obdobia, kedy mala prístup ku dvom účtom Tetheru. Správa pozostáva iba z troch strán. Hovorí o tom, že nezaťažené aktíva prekračujú saldo plne podporovaných mincí Tetheru v obehu, ku konkrétnemu dátumu 1.6.2018. Správa ale nepreukazuje, že Tether zabezpečil každý jednotlivý Tether vydaný od spustenia a nepreukazuje, že každý Tether je teraz plne krytý. https://cryptoslate.com/ (v EN)

Tip redakcie: Tether čelí obvineniu z manipulácie s kryptomenami – dôvod minuloročného rastu trhu?

Pokémoni na Lightning Networku

Vývojári hľadajú nové spôsoby, ako preukázať možnosti siete Bitcoin Lightning Network. Najnovšia platforma Pokétoshi vám umožní hrať Pokémon cez Lightning Network. Softvérový inžinier João Almeida vytvoril mimoriadne zábavný spôsob, ako si odskúšať mikro-transakcie, ktoré používa Bitcoin Lightning Network. Platforma ktorú vyvinul, umožňuje hráčom vychutnať si populárnu hru Nintendo. Pričom cena za jeden ťah je 10 Satoshi (okolo $ 0,0006631 USD). http://bitcoinist.com/  (v EN)

EOS

EOS je opäť ohrozený. Tentoraz kontroverzným rozhodnutím 21 výrobcov blokov – zmraziť sedem účtov, ktoré sú podozrivé z odcudzenia finančných prostriedkov. Toto rozhodnutie obchádza rozhodcovský orgán, ktorý bol zriadený na riešenie takýchto záležitostí. Kritici argumentujú, že “decentralizácia” a “nemeniteľnosť” sú esenciami blockchainu, a domnievajú sa, že toto rozhodnutie porušuje oboje. https://bitcoinist.com/ (v EN)

Odporúčame do pozornosti: Amazon chystá vlastnú revolučnú kryptomenu

Regulácie

Po nedávnych správach o viacerých hackerských útokoch na kryptoburzy zareagovala juhokórejská vláda. Choi Jong-ku predseda komisie pre finančné služby (FSC), v stredu komentoval správy o hacknutí Bithumb: “Aby sme tomu zabránili, musíme vytvoriť stabilný systém [krypto] a posilniť ochranu obchodníkov s kryptomenami“. Aby sa to dosiahlo, bol národnému zhromaždeniu predložený návrh zákona o predkladaní správ a využívaní určených informácií o finančných transakciách. https://news.bitcoin.com/ (v EN)

Mining

V minulom mesiaci stúpli akcie AMD o približne 30%, vďaka špecializovaným ťažobným GPU), ktoré sa etablovali ako efektívny hardvér na kryptomining. Niektorí analytici však vyjadrili obavu, že nedávny úspech nemusí trvať dlho, ak sa zníži kryptoťažba, alebo ak ťažiari dajú prednosť GPU od iných výrobcov. Joseph Moore z Morgan Stanley napríklad tvrdí, že AMD “čelí hroziacemu spusteniu nového produktu Nvidia a že nemusí mať na ďalší rok adekvátnu odpoveď.https://cointelegraph.com/ (v EN)

Patenty

Zakladatelia kryptoburzy Gemini, Tyler a Cameron Winklevoss, sa už dlho snažia o vytvorenie krypto ETF fondu. A zatiaľ čo tento proces prebieha, bol 19.6.2018 spoločnosti Winklevoss IP LLP, ktorá je naviazaná na bratov, udelený ďalší, v poradí už siedmy krypto-patent. Týka sa metódy na poskytovanie obchodov s matematicko-digitálnymi aktívami. https://altcointoday.com/ (v EN)

Burzy

Spoločnosť trade.io spustila v stredu 20.6.2018 najväčšiu virálnu kampaň v kryptosvete. Ponúkla účastníkom možnosť získať plne platenú VIP dovolenku na Cypre a hlavnú cenu – luxusnú cestu po celom svete v hodnote 100 000 USD. Súťaž začala 2.6. a končí 20. 9. 2018. Hodnotený bude každý kto zdieľa, alebo posiela originálny obsah o prichádzajúcej burze – trade.io – na svojich sociálnych sieťach. VIP dovolenku na Cypre získa Top 90 účastníkov.  http://www.livebitcoinnews.com (v EN)

Spoločnosť Bithumb, potvrdila, že v tomto týždni naozaj prišla o 35 miliárd wonov (31,4 milióna dolárov). V aktualizácii zverejnenej 21.júna oznámila, že začína realizovať procesy “zotavovania” a že celkové straty z nedávneho hackingu by mohli byť nižšie, ako sa pôvodne uvádzalo. Predstavitelia oznámili, že všetky straty klientov budú v plnej miere nahradené. http://bitcoinist.com/  (v EN)

Naše najnovšie video. Budeme radi, ak sa prihlásite na odber videí na našom YouTube kanáli.

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku a najnovšie aj na Instagrame a Twitteri. 

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.