Dogecoin údajne plánuje nový decentralizovaný web. Čo na to Elon Musk?

Novinky Elon Musk a Dogecoin
Elon Musk a Dogecoin. Zdroj: Shutterstock, Vectorfarmer
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Elon Musk sa opäť veľmi výrazne prihlásil k podpore svojho obľúbeného blockchainu Dogecoin. Tentokrát prišiel so zaujímavým vyjadrením o novom projekte. O čo ide?

Elon Musk a Dogecoin

Dogecoin sa opäť dostal do pozornosti riaditeľa Tesly. Tento blockchain vraj plánuje nový decentralizovaný Web 69. O čo konkrétne ide? Používateľ Dogecoinu so pseudonymom Wandrinstar v nedávnom tweete uviedol:

Ak Jack a Bitcoin môžu vytvoriť Web 5.0, potom Dogecoin môže vytvoriť Web69.

Generálny riaditeľ spoločnosti Tesla na tento krok odpovedal veľmi zaujímavo, a to emotikonom ohňa. Tento krok neušiel pozornosti spoluzakladateľa DOGE Billymu Markusovi.

https://twitter.com/BillyM2k/status/1535408938497085441?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1535408938497085441%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fu.today%2Felon-musk-is-showing-support-for-decentralized-web-on-dogecoin

Prečítaj si tiež: CEO spoločnosti Blockchain.com: „Trh s kryptomenami aktuálne vstupuje do fázy zúfalstva”

Nakupuj a obchoduj kryptomeny na Binance, najlepšej a najlacnejšej burze na svete. V spolupráci sme pre teba pripravili špeciálne zľavy a bonus až do 50 USD! Vytvor si účet cez >>>náš odkaz<<< a získaj doživotnú zľavu 5 % na obchodné poplatky. Návod, ako jednoducho a lacno kúpiť a obchodovať kryptomeny, nájdeš v tomto článku.

Zdá sa, že sa opäť otvorí aj otázka súboja Dorsey vs. Musk, ktorá sa už viackrát dostala do pozornosti rôznych konšpirátorov. Tí si myslia, že Musk je ten, kto chcel vždy zničiť plány Dorseyho o vytvorenie webu 3.0.

Dorsey plánuje prejsť na web 5.0, a to najmä preto, že web 3.0 považuje za nedostatočný a rovnako pomalý ako jeho predchodca. Jeho najnovšie plány tak budú stáť na realizácii decentralizovaného webu, ktorý používateľom prinesie tzv. „decentralizovanú identitu. Používatelia tak budú môcť prechádzať z aplikácie do aplikácie bez toho, aby sa museli explicitne prihlasovať. Používateľské údaje budú pod kontrolou používateľov a nebudú zverejnené bez ich súhlasu. Opäť tak budú vynechané tretie strany.

Uvidíme, ako sa budú vyvíjať plány Dorseyho. V každom prípade, opäť to dokazuje, aké významné je využitie technológie blockchainu.

Čítaj ďalej: Spôsobí Fed ďalší prepad na trhu? Ďalšie zvyšovanie sadzieb je na obzore!