5 vecí, ktorým sa vyhnite počas medvedieho trhu

Novinky 5 vecí, ktorým sa vyhnite počas medvedieho trhu
5 vecí, ktorým sa vyhnite počas medvedieho trhu. Zdroj: https://www.shutterstock.com/mantinov
BITmarkets BITmarkets

Najbližšie mesiace pre Bitcoin môžu byť zvlášť náročné. Hoci sa najväčšia kryptomena obchoduje za 31 400 a jej cena trochu narástla, pravdepodobnosť ďalšieho poklesu je vysoká. Stav globálnej ekonomiky sa zhoršuje a zvyšujúce sa úrokové sadzby centrálnymi bankami môžu trhy zaplaviť červenou. Na čo si dávať pozor počas medvedieho trhu a čomu sa určite treba vyhnúť, aby ste neprišli o ďalšie peniaze?

Pasce medvedieho trhu

1. Mylná predstava, že chytíte dno

Nikto nevie, kam až trh bude klesať. Bitcoin sa môže zastaviť na cene 22 000 alebo pokojne môže klesnúť nižšie. Nepočúvajte nikoho, kto vám bude tvrdiť, že toto je už dno alebo že až tak nízko Bitcoin klesnúť nemôže. NIKTO nevie, čo sa bude diať a porovnania s predchádzajúcimi cyklami sú pasca, ktorá už pripravila ľudí o peniaze počas posledného býčieho trhu. Ak teda trh klesne nižšie, nebuďte prekvapení.

2. Veľký pokles neznamená výbornú príležitosť

Predstavte si kryptomenu, ktorá klesla o 90 %. Keď sa pozriete na jej graf, možno si predstavíte, koľko -x vám zarobí, keď opäť narastie. Háčik je v tom, že trh len čerstvo vstúpil do medvedieho trhu a kryptomena v 90 % poklese môže ďalej ešte klesnúť. Znamená to, že keď niečo klesá, že opäť musí dosiahnuť svoje ATH? Žiaľ, neznamená to. To, že kryptomena dosiahla svoje ATH v roku 2021 automaticky neznamená, že sa musí dostať na nové maximum v ďalšom býčom trhu. Stačí sa pozrieť na kryptomeny ako XRP, LTC či EOS. Býčí trh neznamená, že všetko musí prekonať svoje maximá.

3. Nenakupujte shitcoiny

Počas medvedieho trhu klesajú všetky kryptomeny, no shitcoiny padajú ako prvé. Ide o projekty, ktoré stoja na špekuláciách a ošiale komunity, no v čase prepadov ich každý predáva ako prvé. Tak ako zažili tie mince svoje výšky, zažijú rovnako aj svoje pády. Nakúpiť takúto mincu v prepade je ako skočiť pod idúci vlak. Je to finančná samovražda, porovnateľná s čistým hazardom.

Nakupuj a obchoduj kryptomeny na Binance, najlepšej a najlacnejšej burze na svete. V spolupráci sme pre teba pripravili špeciálne zľavy a bonus až do 50 USD! Vytvor si účet cez >>>náš odkaz<<< a získaj doživotnú zľavu 5 % na obchodné poplatky. Návod, ako jednoducho a lacno kúpiť a obchodovať kryptomeny, nájdeš v tomto článku.

Čítaj tiež: Ako zarábať cez Binance staking s odmenou až do 100 % APY?

4. Neoklamte sa efektom mŕtvej mačky

Pod efektom mŕtvej mačky na trhoch chápeme „dočasné, krátkodobé zotavenie cien aktív z dlhodobého poklesu alebo medvedieho trhu, po ktorom nasleduje pokračovanie klesajúceho trendu. Často sú klesajúce trendy prerušované krátkymi obdobiami oživenia – alebo malými rally –, počas ktorých ceny dočasne rastú.” (Investopedia)

Mierny rast neznamená, že medvedí trh končí a čakajú nás len zelené sviečky. V skutočnosti ide o pascu, do ktorej padajú práve začiatočníci, ktorí začnú na páku longovať, pretože predpokladajú, že obdobie poklesov skončilo. A potom príde ešte väčší prepad, ako ten posledný, a ich pozícia je zničená a oni prišli aj o to málo, čo im zostalo.

5. Investujte málo a nesledujte grafy

Posledný býčí trh sa niesol v očakávaní, že Bitcoin dosiahne 100 000 dolárov a všetci sa budeme voziť na lamborghini. 100 000 nebolo, medvedí trh pred nami a mnohí z nás majú čo robiť, aby zaplatili za plnú nádrž, keďže benzín neustále rastie. Kryptomenový trh je plný špekulácií a volatility, ktoré pripravili nejedného obchodníka o väčšinu úspor. Preto nikdy neinvestujte všetky svoje úspory. Ak aj niečo investujete, nesledujte pohyby na grafe. Nakúpte a dajte si pokoj od grafov. Vyberajte projekty podľa fundamentov, nie podľa chvíľkové vzplanutia.

Čítaj ďalej: 5 dôvodov, prečo je Bitcoin dlhodobo lepšou investíciou ako zlato

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY: