Pripravte sa – Jack Dorsey varuje, že po celom svete čoskoro dôjde k hyperinflácii!

Novinky Dorsey varuje pred hyperinfláciou
Dorsey varuje pred hyperinfláciou, zdroj: www.shutterstock.com/GoodIdeas
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

CEO Twitteru a spoločnosti Square, Jack Dorsey, varoval, že hyperinflácia sa čoskoro stane v USA a inde vo svete smutnou, ale pravdivou realitou.

Môže ťa zaujímať: Mastercard plánuje čoskoro umožniť obchodníkom prijímať platby za bitcoiny!

Jack Dorsey varuje

Generálny riaditeľ Jack Dorsey na twitteri varuje pred hyperinfláciou v USA, kde tvrdí, že hyperinflácia všetko zmení, čo sa už aj tak deje.

Komentáre na sociálnej sieti v priebehu pár hodín doslova zaplavili jeho status. Dorsey zdôraznil: ,,Čoskoro sa tak stane nielen v USA, ale po celom svete.”

Tweet generálneho riaditeľa Twitteru prišiel po tom, ako vyšla správa, v ktorej sa hovorí, že inflácia spotrebiteľských cien sa v USA blíži k 30-ročnému maximu a narastajú obavy, že problém by mohol byť horší, ako sa predpokladalo.

Pokiaľ chceš obchodovať alebo iba nakupovať kryptomeny, odporúčame ti použiť burzu Binance. Nemáš ešte účet na Binance? Vytvor si ho teraz cez >>>zľavový odkaz<<< a získaš doživotnú zľavu na poplatky pri obchodovaní.

Bez kritiky to, samozrejme, nepôjde

Mnoho ľudí však s týmto názorom nesúhlasilo. Patrick Horan, programový manažér pre menovú politiku na univerzite Georga Masona, tvrdí, že v Spojených štátoch sa hyperinflácia určite neudeje. Jeho kolega Lawrence White, profesor ekonómie na tej istej univerzite tvrdí, že: ,,Jediné, čo sa deje, je zvýšená inflácia, no v žiadnom prípade nie hyperinflácia (s výnimkou Venezuely).”

Ďalší expert, Daniel Drezner, poznamenal: ,,Žil som v čase skutočnej hyperinflácie na Ukrajine na začiatku 90-tých rokov. To, čo vidíme teraz, má od toho na míle ďaleko.”

Ekonóm, bitcoinový skeptik a odborník na infláciu, Steve Hanke, tiež komentoval: ,,Historicky sa eviduje 62 hyperinflácií. V súčasnosti žiadna krajina hyperinfláciu nepociťuje. Jack by si mal dávať pozor na to, čo píše na Twitteri.”

Faktom ale je, že vyše 1 miliardy ľudí žije pod dvoj-, troj- alebo až dokonca štvorcifernou infláciou. Krajiny ako Turecko, Nigéria, Etiópia, Irán, Libanon, Venezuela, Kuba, Sudán a pod. tieto problémy určite zažívajú. Inflácia je jedna z najserióznejších kríz na svete.

Čítaj ďalej: Tesla zrejme znovu obnoví podporu platieb v kryptomenách – uvádza to štvrťročná správa pre SEC