Napriek rastu ceny záujem o BTC ostáva podľa Google Trends nízky

Novinky Google Trends ukazuje nízky záujem o BTC
Google Trends ukazuje nízky záujem o BTC. Zdroj: Shutterstock.com/Shawn.ccf
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Napriek nedávnemu veľkému pohybu ceny BTC, trendy spoločnosti Google ukazujú, že všeobecný záujem o kryptomenu je stále nízky. Trendy Google pre hľadaný výraz „Bitcoin” vykazujú nízky záujem.

BTC nedávno zaznamenal prudký nárast, keď cena prvýkrát od mája prekročila hranicu 55 000 dolárov. Napriek takémuto nárastu však trendy spoločnosti Google odhaľujú iný obraz o všeobecnom záujme o kryptomenu. Tu je najnovší graf záujmu v priebehu času pre hľadaný výraz „Bitcoin”:

Trend vyhľadávania pojmu Bitcoin

Trend vyhľadávania pojmu Bitcoin. Zdroj: Google Trends

Ako ukazuje graf, záujem o Bitcoin je v súčasnosti v porovnaní so začiatkom trendu v 2021 veľmi nízky. Grafy trendov spoločnosti Google zobrazujú tieto hodnoty záujmu na obdobie, v ktorom mal hľadaný výraz najväčšiu popularitu. Táto najvyššia hodnota sa považuje za 100 a všetky ostatné hodnoty sa v tejto súvislosti vypočítajú. Záujem 50 by napríklad naznačoval, že obdobie malo polovicu popularity v porovnaní s vrcholom.

Ak chceš nakupovať kryptomeny cez internet, jednoznačne odporúčame použiť burzu Binance, kde máš široký výber coinov a jedny z najnižších poplatkov na trhu. Tie si ešte môžeš znížiť o 5 %, ak si vytvoríš účet cez >>>tento odkaz<<< a o ďalších 25 % nákupom BNB tokenov.

Mohlo by ťa zaujímať – Analýza BTC – cena drží MA21, kde sa nachádza ďalší target?

Je záujem o BTC nízky?

Pri bližšom pohľade na graf je zrejmé, že BTC mal najväčší záujem v období 16. mája. Popularita v januári a februári bola tiež vysoká a hodnota záujmu dosahovala viac ako 80 bodov. Aktuálna hodnota podľa Googlu je však len okolo 31, teda nižšia ako na začiatku septembra.

Tu je niekoľko ďalších zaujímavých údajov: tentoraz popularita filtrovaná podľa regiónov, nie podľa času:

TOP 5 krajín s hľadaním pojmu Bitcoin

TOP 5 krajín s hľadaním pojmu Bitcoin. Zdroj: Google Trends

Nie je prekvapením, že Salvádor je na prvom mieste v zozname, pretože štát nedávno prijal kryptomenu ako zákonné platidlo. USA sú v súčasnosti zaradené až na 23. miesto.

Čo znamenajú tieto trendy?

Dôležitá vec, ktorú tieto trendy spoločnosti Google ukazujú, je, že v súčasnosti je o Bitcoin relatívne malý záujem. Nedávny rast, keď BTC prvýkrát za päť mesiacov prekročil 55 000 dolárov, nebol dostatočnou iskrou na opätovné spustenie všeobecnej popularity mince.

Tiež to znamená, že tento nárast cien Bitcoinu je väčšinou spôsobený starými peniazmi. Pretože nedostatok nového záujmu by znamenal aj nedostatok čerstvých peňazí vkladaných do kryptomeny.

Je pravdepodobné, že sa graf trendov Google čoskoro zmení, ak bude BTC takto pokračovať, a všetky nové peniaze, ktoré potom prídu, by ho mohli dostať do nových výšin. Na druhej strane, ak sa záujem v budúcnosti nezobudí, cena Bitcoinu by mohla opačne opäť klesnúť.

Prečítaj si tiež – Rusko: Parlament dôkladne zváži regulácie pre podozrivých kryptoinvestorov!

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.