ANALÝZA – Bitcoin sa stále potáca – Blíži sa rozuzlenie?

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Bitcoin (BTC) sa stále potáca, ale tým posledným zakolísaním nám trh do istej miery naznačil, kam by sa mohol v dohľadnej dobe vydať. Bohužiaľ si v týchto chvíľach netrúfam tvrdiť, že pôjdeme dole, pretože kým sme nad cca 52 500 USD, nemá takýto odhad až také veľké opodstatnenie.

Ale altcoinový trh sa očividne zbláznil a človek každý deň vidí, že sa objavujú najrôznejšie pochybné projekty, ktoré denne strieľajú aj o tisícky percent. Čo nám samo o sebe tak nejako hovorí, že trh je v bizarnej situácii, kedy je lepšie všetko iba sledovať a potom sa podľa ďalšieho vývoja zariadiť. Síce to opakujem často, ale finančné riziko je stále dosť vysoké.

Aktuálna situácia na 4H DXY

Celkom čerstvo nám začal pumpovať dolárový index, čo je samozrejme pre Bitcoin dosť nebezpečné. Potrebujeme, aby bol index slabý a maximálne sa vzchopil na krátke retracementy. Ak bude DXY príliš agresívne, Bitcoin to určite zloží. A nielen BTC, ale aj zlato a ďalšie drahé kovy.

No na druhej strane som očakával, že americký dolár čaká aspoň krátke oživenie. Ako som však hovoril v minulej analýze, skôr sa prikláňam k otestovaniu toho januárového dna. Ale pád DXY krypto rovnako asi nezachráni, pretože nám trh s BTC stagnuje aj napriek slabnúcemu americkému doláru.

Aktuálna situácia na 1D TF BTC/USD

BTC

Čo sa teda týka denného grafu BTC, kurz sa vylial z expanzívneho kanála, ale hneď na S/R pásme 52 500 USD prišlo k slabšiemu dorazu. Teda nešlo o žiadny veľký výplach, ale altcoiny napriek tomu popadali ako hrušky. Ak ste v altoch, tak si dávajte poriadneho bacha, pretože v prípade dropu nášho kráľa o viac ako 20 %, alty ťažko vykrvácajú.

Záleží samozrejme od dynamiky poklesu, ale keď praskne tých 52 500 USD, môžeme klesnúť na tých 42 000 USD veľmi rýchlo. Ale ako som povedal v úvode, kým sa cena drží nad aktuálnym supportom, stále je akási šanca, že pôjdeme hore. Minimálne je dosť bezpredmetné tvrdiť, že s najväčšou pravdepodobnosťou pôjdeme s cenou nižšie.

Z technického hľadiska mi to vychádza tak 50 na 50. Navyše sa kurz neustále drží pri EMA 55, takže nerozhodnosť momentálne panuje. V každom prípade celý trh príliš dlho čaká a hlavne sa mi nezdá čerstvé price action ako snaha o akúsi reakumuláciu. Ale ani vyložene bearish pocit z trhu nemám.

Indikátory

Momentum je síce negatívne, ale zanedbateľné. Hodnoty indikátora sa stále držia v hornej polovici. Lenže na MACD hrozí bearish cross.

BTC na záver

Aj teraz si myslím, že sa tento týždeň dočkáme väčšieho pohybu, minimálne prerazenia blízkej rezistencie alebo supportu. Nie je možné, aby trh až tak dlho stagnoval. Ak historicky pretrvávalo podobné price action, tak sme sa skôr dočkali rozhodnejšieho cenového pohybu. Možno už to naozaj bude tento týždeň.

ANALÝZA – Nasdaq a S&P 500 prepadla korekcia – Bitcoin v ohrození?

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom facebooku.

Táto analýza je len orientačná a neslúži ako odporúčanie na kúpu alebo predaj. Situácia na trhu sa kedykoľvek môže zmeniť. Špekulatívne obchody na kapitálových trhoch sú veľmi rizikové!

Preložené z českého originálu, ktorý pre vás pripravil Ing. Jaroslav Jarolím.