Dočkajú sa učitelia? Minister Drucker chce zvyšovať ich platy

  • Drucker zdôrazňuje, že o obsahu vzdelávania budú počas jeho pôsobenia rozhodovať jedine pedagógovia a odborníci.
  • Témou diskusie bola aj Nežná revolúcia v školstve, o ktorej sme informovali nedávno.
Novinky Minister Drucker chce zvyšovať platy učiteľov
Minister Drucker chce zvyšovať platy učiteľov. Zdroj: Shutterstock.com/Gorodenkoff
BitmarketsBitmarkets

Minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) v nedeľnej diskusnej relácii V politike na TA3 uviedol, že rezort školstva nájde prostriedky na zvýšenie platov pre učiteľov. Branislav Gröhling, predseda SaS a bývalý minister školstva na toto vyjadrenie reagoval tým, že pokiaľ sa vláde podarí vyrokovať ďalšie zvýšenie miezd učiteľov, bude ju chváliť.

Drucker v relácii ozrejmil, že v súčasnosti prebiah diskusia s ministerstvom financií, no aj so zástupcami zamestnancov. Konkrétne čísla však prezradiť nechcel. Uviedol, že rezort financií vie, koľko rezort školstva chce. Podľa Druckera je zvýšenie platov veľmi podstatné. Dokáže totiž motivovať zamestnancov.

Automat platov učiteľov

Počas svojho pôsobenia sa bývalému ministrovi školstva Gröhlingovi platy učiteľov zvýšiť podarilo. Súčasnú vládu teda skritizoval, že peniaze dáva na oslavy sviatkov, svoje platy a 13. dôchodky, avšak pre učiteľov ich nemá. Navrhol, aby vládny kabinet prijal do zákona automat, ktorý by zvyšoval platy učiteľov.

Témou diskusie bola aj Nežná revolúcia v školstve, o ktorej sme informovali nedávno. Gröhling ju označil ako technické zmeny. Negatívnym aspektom sú podľa neho pokuty, ktoré by školám mohla opakovane dávať Štátna školská inšpekcia.

Gröhling však poukázal aj na pozitívne stránky, medzi ktoré patrí presun kompetencií zo samosprávy na štát v prípade materských škôl.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Drucker to chce nechať na odborníkov

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: V politikeTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.