Mŕtve bitcoiny ožívajú po 12 rokoch. Nastane na trhu veľký pohyb?

Novinky Bitcoin ožil po 12 rokoch.
Bitcoin ožil po 12 rokoch. Zdroj: shutterstock.com/Kevin McGovern/Xato
BitmarketsBitmarkets

Bitcoin rastie od začiatku roka 2023, no napriek tomu si mnohí myslia, že sa trh stále nachádza v korekcii. Aktivita starých bitcoinov ale naznačuje, že vzostupný trend bude pokračovať. Dôkazom je aj 100 mincí, ktoré sa presunuli podľa správy News Bitcoin prvýkrát od roku 2010.

Bitcoin ožil po 12 rokoch

Pohyby zachytil analyzátor blockchainu Btcparser.com 26. júna. Majiteľ získal bitcoiny ešte z blokovej odmeny z 12. júla 2010, čo naznačuje, že držiteľom bitocinov môže byť jedna osoba. Prvú transakciu potvrdili v bloku 795 936, keď majiteľ poslal 49 BTC na jednu adresu a 0,99 BTC na druhú. Druhý prevod v bloku 795 940 potvrdili o niekoľko hodín neskôr v hodnote 49,99 BTC.

V roku 2023 došlo k podobnému oživeniu mŕtvych BTC len z 8 blokových odmien z roku 2010. Len v roku 2021 počas prvých troch kvartálov došlo k presunu blokových odmien z roku 2010 hneď 152-krát. Z roka na rok sú ale podobné presuny čoraz vzácnejšie. K podobným presunom nedochádza často, no môžu nám pomôcť pri analýze trhu.

Nakupuj a obchoduj kryptomeny na Binance, najlepšej a najlacnejšej burze na svete. V spolupráci sme pre teba pripravili špeciálne zľavy a bonus až do 50 USD! Vytvor si účet cez >>>náš odkaz<<< a získaj doživotnú zľavu 5 % na obchodné poplatky. Návod, ako jednoducho a lacno kúpiť a obchodovať kryptomeny, nájdeš v tomto článku.
Sponzorovaný obsah

Dlhodobí držitelia ožívajú

Podľa správy od News Bitcoin počet stratených mincí prekonal hranicu 6 miliónov, čo znamená, že v obehu je ich len 13,3 milióna. Inak povedané, z roka na rok pribúda počet stranených mincí. Preto je logické, že aj presuny po dlhých rokoch sú čoraz zriedkavejšie. Čo to ale znamená pre samotnú cenu bitcoinu?

Bitcoin: rozdelenie držiteľov.

Bitcoin: rozdelenie držiteľov. Zdroj: Glassnode

Ak ožívajú dlhoroční držitelia bitcoinu, znamená to pozitívny signál pre bitcoin a jeho cenový vývoj. Ochota hýbať s bitcoinom zvyšuje aktivitu v sieti, ktorá rastie spolu s dopytom. To nakoniec spôsobí nárast trhovej ceny najväčšieho digitálneho aktíva na svete.

Už skôr sme vás informovali, že počet dlhodobých držiteľov bitcoinu láme stále nové rekordy. Ochota obchodovať bitcoin už niekoľko rokov klesá a investori presúvajú mince preč z búrz do vlastných peňaženiek. Ak cena bitcoinu rastie, vždy v minulosti tento trend sprevádzal pokles metriky dlhodobých držiteľov. V zásade to znamená, že ožívajú starí držitelia, ale na trh vstupujú aj noví.

Mohlo by ťa zaujímať: Tento muž už 10 rokov hľadá svoje stratené bitcoiny s hodnotou 200 miliónov dolárov

Pre čitateľov sme vytvorili Discord komunitu, kde každý deň prispievame s hodnotným obsahom. Pridaj sa cez tento odkaz. Tie najaktuálnejšie novinky sleduj na našom Instagrame a Facebooku.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: news.bitcoinTAGY:
Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.