Najznámejšie spoločnosti, ktoré napriek poklesu trhu vstúpili do sveta kryptomien

Novinky Spoločnosti, ktoré sa rozhodli vstúpiť do sveta kryptomien
Spoločnosti, ktoré sa rozhodli vstúpiť do sveta kryptomien. Zdroj: Shutterstock.com/Suvit Topaiboon
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

V tomto článku sa pozrieme na tradičné a známe spoločnosti, ktoré sa rozhodli vstúpiť do sveta kryptomien aj napriek tomu, že tento sektor stále nie je regulovaný a nachádza sa v hlbokej korekcii. V blízkej dobe sa očakáva, že bude trend naďalej pretrvávať.

JPMorgan

Spoločnosť JPMorgan patrí do skupiny svetových bankových gigantov. V roku 2021 oznámila, že investori budú mať možnosť vložiť svoje peniaze do štyroch fondov Grayscale Investments a Osprey Funds. Išlo o pomerne prekvapivý krok, keďže generálny riaditeľ Jamie Dilon nepatrí k fanúšikom kryptomien. To je však minulosť. V apríli tohto roka Dilon šokoval svojím vyjadrením:

Technológia blockchainu a decentralizovaných financií je obdivuhodná. Považujem ich za nové technológie.

Santander

Španielsky bankový gigant sa taktiež rozhodol investovať v sektore kryptomien. Prostredníctvom svojej brazílskej dcérskej spoločnosti ponúka klientom kryptografické služby.

Uvedomujeme si, že je to trh, ktorý tu zostane, a nie je to nevyhnutne reakcia na umiestnenie konkurencie; je to jednoducho názor, že náš klient si tento typ aktív vyžiadal, takže musíme nájsť čo najsprávnejší spôsob,” uviedol generálny riaditeľ Santander Brazil Mario Leão.

Blackrock

Najväčší správa aktív rozbehol spoluprácu s americkou kryptomenovou burzou Coinbase. Spolupráca sa opiera najmä o Bitcoin. Globálny vedúci strategických partnerstiev Joseph Chalom sa o záujme o kryptomeny vyjadril:

Naši inštitucionálni klienti majú čoraz väčší záujem o získanie expozície na trhoch s digitálnymi aktívami.

Zo strany spoločnosti Blackrock to však nie je všetko. Pred nedávnom spustila svoj prvý spotový bitcoinový fond.

Najväčší správca aktív Blackrock

Najväčší správca aktív Blackrock. Zdroj: shutterstock.com/

O tejto udalosti si môžeš prečítať tu: Veľká udalosť pre Bitcoin a kryptomeny! Blackrock, najväčší správca aktív na svete, spúšťa bitcoinový fond!

Nakupuj a obchoduj kryptomeny na Binance, najlepšej a najlacnejšej burze na svete. V spolupráci sme pre teba pripravili špeciálne zľavy a bonus až do 50 USD! Vytvor si účet cez >>>náš odkaz<<< a získaj doživotnú zľavu 5 % na obchodné poplatky. Návod, ako jednoducho a lacno kúpiť a obchodovať kryptomeny, nájdeš v tomto článku.

Chipotle

Ide o americkú spoločnosť, ktorá má sieť rýchleho občerstvenia. Pred pár týždňami oznámila spustenie zaujímavého herného projektu s názvom „Buy The Dip”. Hráči tak môžu získať kryptomeny úplne zadarmo, a to až v hodnote 200 000 dolárov. Ide o zaujímavý spôsob, ako prilákať zákazníkov, ktorí môžu týmto spôsobom spoznať a zároveň získať kryptomeny.

Checkout.com

Gigant z oblasti online platieb pred pár týždňami oznámil, že pre klientov spustí možnosť zúčtovania v stablecoinoch. Počiatočná fáza projektu bude zahŕňať stablecoin USDC. Okrem toho spoločnosť plánuje aj veľký interný projekt, ktorý by umožnil vyplácanie mzdy v kryptomenách.

Commerzbank

Nemecký bankový gigant oznámil začiatkom roka 2022, že požiadal o licenciu na úschovu kryptomien. Umožniť to musí nemecký regulačný orgán. V prípade úspechu bude Commerzbank prvou nemeckou bankou, ktorá prijala kryptomeny.

Nemecká banka Commerzbank chce ponúkať kryptomeny

Nemecká banka Commerzbank chce ponúkať kryptomeny. Zdroj: shutterstock.com/r.classen

Fidelity

Ide o ďalšieho významného správcu aktív, ktorý sa rozhodol vstúpiť do sveta kryptomien. Nie je to však prvá skúsenosť tejto spoločnosti so sektorom digitálnych mien. V roku 2018 bola založená ich dcérska spoločnosť Fidelity Digital Asset Services. Okrem toho v apríli tohto roka oznámila spoločnosť Fidelity krok, ktorý umožní klientom dôchodkového plánu 401k investovať do Bitcoinu. Tento projekt bol verejnosťou vnímaný veľmi pozitívne.

Tieto známe spoločnosti, ktoré sa rozhodli vstúpiť do sveta kryptomien, určite nebudú posledné. Podľa odborníkov sa očakáva, že bude tento trend aj naďalej pokračovať.

Čítaj ďalej: Hlavný vývojár siete Cardano: „Testovacia fáza hard forku Vasil dopadla katastrofálne”