Predseda SEC-u Gary Gensler: ešte veľa kryptomien zažije taký krach ako LUNA!

Novinky Predseda SEC Gensler: Ešte veľa kryptomien zažije taký krach ako LUNA!
Predseda SEC Gensler: Ešte veľa kryptomien zažije taký krach ako LUNA! ,zdroj: www.shutterstock.com/eamesBot
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Gary Gensler, predseda Americkej komisie pre cenné papiere (SEC), varoval, že ešte veľa kryptomien zlyhá a mnohí kryptomenoví investori budú „zranení”, ako to bolo po kolapse Terry (LUNA) a stablecoinu Terra (UST).

LUNA bola ako varovanie, verí Gensler

Predseda americkej komisie pre cenné papiere Gary Gensler tento týždeň vyjadril svoje obavy, že v dôsledku krachu kryptomeny Terra (LUNA) a stablecoinu Terrausd (UST) bude poškodených ešte viac kryptoinvestorov.

Mohlo by ťa zaujímať: Obavy o stabilitu pribúdajú! Tether znížil svoju kapitalizáciu o viac ako 9 miliárd

Gensler povedal nasledovné:

Osobne si myslím, že veľa z týchto kryptomien a tokenov skôr či neskôr zlyhá. Obávam sa, že v kryptomenovom priemysle bude ešte veľa poškodených ľudí. Vďaka tomuto faktoru mnoho investorov stratilo a stratí určitú dôveru v kryptomenové aktíva.”

Náhly kolaps týchto dvoch kryptomien vyvolal vážne obavy medzi regulátormi a zákonodarcami Spojených štátov. Napríklad, americká ministerka financií Janet Yellenová uviedla, že vďaka kolapsu týchto dvoch aktív minulý týždeň je potrebné zvýšiť regulácie stablecoinov a podobných tokenov.

Nakupuj a obchoduj kryptomeny na Binance, najlepšej a najlacnejšej burze na svete. V spolupráci sme pre teba pripravili špeciálne zľavy a bonus až do 50 USD! Vytvor si účet cez >>>náš odkaz<<< a získaj doživotnú zľavu 5 % na obchodné poplatky. Návod, ako jednoducho a lacno kúpiť a obchodovať kryptomeny, nájdeš v tomto článku.

SEC však nemá kapacity

Gary Gensler má taktiež turbulentné obdobie. Mnohými je silno kritizovaný za to, že pri regulácii kryptomenového sektora zaujal prístup zameraný na ich presadzovanie. Začiatkom tohto mesiaca taktiež oznámil, že SEC plánuje takmer zdvojnásobiť veľkosť „kryptomenových jednotiek”, ktoré sa budú venovať kryptomenám a ich problematike na území USA.

Predseda SEC-u v stredu však priznal, že inštitúcia, ktorú má momentálne na starosti, nemá dostatok prostriedkov a ľudských síl na kontrolu digitálnych aktív či trhov s kryptomenami. Priznal sa, že „že inštitúcia nestíha a chýbajú experti.

Čítaj ďalej: G7 plánuje nové kryptomenové regulácie z dôvodu kolapsu UST a LUNA