Rusko: legalizácia kryptomien je otázkou času, tvrdí vysokopostavený politik!

Novinky Rusko: Legalizácia kryptomien je otázkou času, tvrdí vysokopostavený politik!
Rusko: Legalizácia kryptomien je otázkou času, tvrdí vysokopostavený politik! ,zdroj: www.shutterstock.com/Millenius
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Denis Manturov, minister priemyslu a obchodu Ruskej federácie, sa vyjadril, že legalizácia Bitcoinu či iných kryptomien v Rusku je už len otázkou času. Bude Rusko teda krajinou, kde sa pomimo rubľa bude platiť aj digitálnymi aktívami?

Bude legalizácia kryptomien čoskoro realitou?

Na vzdelávacom podujatí s názvom „Nový horizont” položil novinár Denisovi Manturovi otázku, kedy a či vôbec Rusko legalizuje buď Bitcoin, alebo akúkoľvek inú kryptomenu.

Mohlo by ťa zaujímať: Zarábaj pohybom! Move2Earn láka čoraz viac investorov

Manturov odpovedal stručne: „Kryptomeny ako platobné riešenie? Áno. Otázkou zostáva, kedy sa to stane, ako sa to stane a ako to bude regulované. Momentálne sa do toho aktívne zapája centrálna banka spoločne s vládou RF.”

Každý z nás chápe, že je to otázka času a skôr či neskôr sa to v tom či onom formáte uskutoční,” povedal Manturov na podujatí Nový horizont. „Všetko by malo byť zákonné, v súlade s pravidlami, ktoré budú sformulované,” dodal ďalej.

Nakupuj a obchoduj kryptomeny na Binance, najlepšej a najlacnejšej burze na svete. V spolupráci sme pre teba pripravili špeciálne zľavy a bonus až do 50 USD! Vytvor si účet cez >>>náš odkaz<<< a získaj doživotnú zľavu 5 % na obchodné poplatky. Návod, ako jednoducho a lacno kúpiť a obchodovať kryptomeny, nájdeš v tomto článku.

Rusko môže zaujať zaujímavú pozíciu v oblasti kryptomien

Poslednú dobu ruské úrady aktívne diskutujú o budúcnosti kryptomien a ťažby na území Ruska. Centrálna banka jeden čas aktívne presadzovala úplný zákaz kryptomien s odvolaním sa na systémové hrozby pre súčasný finančný systém, avšak poslednú dobu o tom nič už nehovorí.

Na druhej strane, ministerstvo financií zastáva názor, že kryptomeny by mali byť legálne a dobre regulované. Prezident Vladimir Putin tiež nariadil regulačným orgánom, aby dospeli ku konsenzu v tejto záležitosti, berúc do úvahy výhody Ruska v oblasti prírodných zdrojov.

Ministerstvo financií údajne očakáva, že legislatíva regulujúca Bitcoin a ďalšie kryptomeny bude zavedená už v tomto roku, a taktiež sa pracuje na výbere daní, ktoré sa budú týkať všetkých zúčastnených.

Čítaj ďalej: Ktoré aktívum spadlo najviac – zlato, akcie alebo Bitcoin? Oplatí sa držať hotovosť?