Slovensko by si malo brať príklad! – Tieto tri africké krajiny plánujú adoptovať kryptomeny a blockchain TON!

Novinky Tieto 3 africké krajiny plánujú adoptovať kryptomeny a blockchain!
Tieto 3 africké krajiny plánujú adoptovať kryptomeny a blockchain! ,zdroj: www.shutterstock.com/WhoisDanny
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Čo majú spoločné Kamerun, Konžská demokratická republika (KDR) a Konžská republika? Okrem histórie a rôznych vzťahov dosiahli nový míľnik. Tieto tri africké krajiny totižto plánujú prijať riešenia v oblasti kryptomien a blockchainu poháňané spoločnosťou The Open Network (TON). Kamerun či dokonca DRC zvažujú vydanie národného stablecoinu, ktorý by bol založený na rovnakej blockchainovej sieti.

Slovensko a EÚ by si mohli brať príklad z krajín, ktoré majú mnohonásobne menšie HDP ako majú krajiny v našich končinách. Bolo by predsa len efektívnejšie a užitočnejšie, keby sa energia, peniaze a čas investovali do inovácií v tejto oblasti.

Mohlo by ťa zaujímať: Tri dôvody, prečo bude trh s kryptomenami naďalej korigovať

Tieto tri africké krajiny nečakajú a adoptujú sieť TON

Vo vyhlásení zverejnenom na portáli The Open Network (TON) sa uvádza, že Konžská demokratická republika (KDR) zvažuje vydanie národného stablecoinu, ktorý by bol postavený na blockchaine TON. Okrem toho druhá najväčšia krajina na africkom kontinente spolu s Kamerunom a susednou Konžskou republikou plánuje prijať riešenia založené na kryptomenách a blockchaine poháňané práve technológiou TON.

Podľa vyhlásenia The Open Network, oznámenie o pláne blockchainovej entity dodať tieto riešenia, nasleduje po jej úspešných záväzkoch s každou z týchto troch krajín. Prijatie kryptomien a technológie blockchainových riešení TON týmito tromi krajinami bude spracované postupne, ako sa uvádza v správe.

Pokiaľ chceš obchodovať alebo iba nakupovať kryptomeny, odporúčame ti použiť burzu Binance. Nemáš ešte účet na Binance? Vytvor si ho teraz cez >>>zľavový odkaz<<< a získaš doživotnú zľavu na poplatky pri obchodovaní.

Kryptomeny, blockchain, stablecoiny = budúcnosť financií?

Minister telekomunikácií a digitálnej ekonomiky Konžskej republiky Léon Juste Ibombo komentoval možnosti potenciálneho partnerstva svojej krajiny s TON:

Konžská republika je na tejto ceste už niekoľko rokov, pričom podporila a neustále podporuje takéto iniciatívy. Sme taktiež svedkami širokého prijatia mobilných platieb po celej našej krajine. Toto rozhodnutie je ďalším krokom na tejto ceste a veríme, že TON je tým správnym partnerom, ktorý nám to umožní. Bude to neoceniteľný praktický nástroj na rast a vytváranie bohatstva pre vládu aj pre našich ľudí.”

Ibombov náprotivok z KDR, Désiré Cashmir Eberande Kolongele, sa podelil o podobné pocity a názory. Povedal, že „emisia stablecoinu demokratizuje prístup k nášmu finančnému systému pre milióny občanov, ktorí nemajú prístup k bankovým účtom.”

Kamerunská ministerka telekomunikácií Minette Libom Li Likeng zo svojej strany povedala: „Partnerstvo s The Open Network môže hrať zásadnú úlohu v digitálnom ekosystéme Kamerunu pri podpore platobných riešení a finančného začlenenia prostredníctvom verejného poštového operátora CAMPOST.”

Afrika je čoraz bližšie ku kryptomenám, avšak na kontinente je problémov viac než dosť, preto je pravdepodobné, že adopcia novodobých technológií nebude prebiehať až tak rýchlo. Ale na druhej strane, lepšie skôr ako neskôr. „It’s time for Africa”.

Čítaj ďalej: Elon Musk, Vlad Tenev či zakladateľ DOGE Billy Markus hľadajú spoločnú cestu ako vylepšiť Dogecoin!