Bitcoin analýza – cena formuje krátkodobé minimum, korekcia však bude pokračovať

Analýzy Bitcoin formuje lokálne minimum
Bitcoin formuje lokálne minimum. Zdroj: Shutterstock.com/amonphan comphanyo
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Bitcoin sa aktuálne pohybuje približne okolo hladiny 43 500 $ a zdá sa, že formuje krátkodobé minimum, ktoré je súčasťou korekcie. Medzitým dominancia opäť krátkodobo klesla a pokračuje v dlhodobejšom klesajúcom trende, čo otvára priestor pre zhodnotenie altcoinov voči Bitcoinu.

Hlavná kryptomena napriek formovaniu lokálneho dna pravdepodobne bude pokračovať v korekcii. Najbližšia supportná oblasť je na hladine okolo 42 000 $ a tá dlhodobá sa nachádza v zóne okolo 40 000 $. Táto hladina je významná a reverzná počas celej sideway štruktúry Bitcoinu, ktorá trvá už 16 mesiacov.

Bitcoin vytvára krátkodobé minimum

Bitcoin vytvára krátkodobé minimum. Zdroj: TradingView

Burza Binance je najväčšia a pravdepodobne aj najlepšia kryptomenová burza. Pokiaľ chceš obchodovať aktuálne alebo iba nakupovať kryptomeny, odporúčame ti vytvoriť si účet cez náš link. Získaš tak doživotnú zľavu na akýkoľvek obchod, ktorý otvoríš na tejto burze.

Prečítaj si tiež – 16 bitcoinových veľrýb minulý týždeň predávalo Bitcoin – ovplyvní to cenu?

Bitcoin v medvedej vlajke

Ako vidíme, cena sa pohybuje vo vnútri medvedej vlajky, ktorá však nemusí byť vždy ukončená medvedím legom. Najviac medvedí pohyb by potom predstavoval pokles až na hladinu 30 000 $. Zatiaľ však budeme sledovať iba spomínané hladiny supportu vo vnútri tohto medvedieho patternu.

Stále platí, že cena musí vytvárať rastúce lokálne minimá ak chceme premýšľať nad pokračujúcim trendom. K tomu by mali byť prítomné aj objemy, ktoré, bohužiaľ, chýbajú. Z krátkodobého hľadiska ostávame na Bitcoine bearish, no z dlhodobého hľadiska ostávame bullish.

Mohlo by ťa zaujímať – TOP kryptomeny, ktoré kúpiť v apríli 2022 – ich rast bude pokračovať

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.