Coinbase hlási ďalší hackerský útok po nezvyčajnej chybe – okradnutých bolo 6000 účtov!

Novinky Burza Coinbase hlási útok
Burza Coinbase. Zdroj: Shutterstock, Burdun Iliya
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Jedna z najväčších kryptomenových búrz má za sebou ďalší hackerský útok. Tentokrát išlo o doslova amatérsku chybu. Coinbase sa zaviazal, že problém vyrieši vrátením prostriedkov poškodeným užívateľom.

Prečítaj si tiež: Joe Biden: USA bude spolupracovať s 30 krajinami v boji proti nelegálnym kryptomenám!

Coinbase opäť pod nátlakom hackerov

Hackeri sa chopili príležitosti a využili zraniteľnosť burzy po veľmi nezvyčajnej chybe. Dokázali totiž využiť autentifikačnú chybu, cez ktorú obišli bezpečnostnú bránu formou SMS správy. Napadnutých bolo viac ako 6000 účtov.

Hackeri sa nezákonne dostali k citlivým informáciám ako sú emailové adresy, heslá a príslušné telefónne čísla. Čo nasledovalo po tom, asi netreba konkretizovať. Najhoršie na tom je, že nič netušiaci užívatelia všetky svoje údaje poskytli hackerom dobrovoľne.

Burza Coinbase sa však zaviazala, že urobí všetko pre to, aby boli poškodeným užívateľom navrátené ich prostriedky. Ako? Coinbase to zaplatí zo svojho vlastného vrecka.

Môže ťa zaujímať: Mike Novogratz tvrdí, že väčšina kryptomien neprežije. Bitcoin môže zostať navždy!

Pokiaľ chceš obchodovať alebo iba nakupovať kryptomeny, odporúčame ti použiť burzu Binance. Nemáš ešte účet na Binance? Vytvor si ho teraz cez >>>zľavový odkaz<<< a získaš doživotnú zľavu na poplatky pri obchodovaní.

Riešenie?

Bezpečnosť je základom každej kryptomenovej burzy, ale aj iných portálov. Preto je potrebné, aby ste si pri výbere burzy najskôr skontrolovali, či disponuje dvojfaktorovým overením. Týmto spôsobom prihlásenia disponuje aj Coinbase, ale nie každý užívateľ to aj reálne využíva.

Vyjadrenie Coinbase:

„Tento incident sa týka zákazníkov, ktorí používajú SMS správy na dvojfaktorovú autentifikáciu. Tretia strana využila chybu v procese obnovy SMS s cieľom získať dvojfaktorový autentifikačný token a tým pádom aj prístup k vášmu účtu.”

Problém bol ihneď po identifikovaní opravený, no prostriedky už boli preč. Burza preto odškodní užívateľov z vlastných zásob.

„Na váš účet vložíme finančné prostriedky vo výške hodnoty meny, ktorá bola v čase incidentu neoprávnene odstránená z vášho účtu. Niektorým zákazníkom už boli peniaze vrátené. My však zabezpečíme, aby všetci poškodení klienti dostali plnú hodnotu toho, o čo prišli.”