[PREHĽAD TRHU] Ďalší červený deň pre altcoiny – Je čas skončiť s kryptomenami?

Novinky prerobí človek na bitcoine
prerobí človek na bitcoine
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Máme tu stredu a spolu s ňou aj ďalší dump. Zatiaľ sa červenajú iba altcoiny, ale aj Bitcoin sa už pomaličky začína lámať. Síce sa zatiaľ drží nad kľúčovým supportom – 6200 $ – ale ak budeme pokračovať týmto tempom, skôr či neskôr príliv peňazí z altcoinov vyschne a Bitcoin začne hľadať nové dno.

Disclaimer: Tento článok nemožno považovať za investičné poradenstvo. Slúži iba na vytvorenie denného prehľadu vývoja trhu a predstavenie rôznych scenárov vývoja trhu v budúcnosti. Jednotlivé diely si budú protirečiť. Ak chcete profesionálne rady založené na technickej analýze, navštívte prosím web Trading11.com.

Bitcoin dominuje padajúcemu trhu a to nie je dobre

Bitcoin dominancia

Zatiaľ čo trh s kryptomenami padá, Bitcoin stagnuje a zvyšuje tak svoju dominanciu. Index dominancie každý deň prudko stúpa. V čase písania tohto prehľadu ukazuje 58% a približuje sa tak k hodnotám z konca minulého roka. O dominancii nemáme veľa dát.

Čokoľvek pred rokom 2017 je prakticky irelevantné, pretože vtedy sa dominancia Bitcoinu pohybovala medzi 80-90% a prakticky neexistoval coin, ktorý by sa s ním mohol rovnať. To sa zmenilo až relatívne nedávnom boome Etherea, Ripplu a následným forkom Bcashu.

Každopádne, pri pohľade na dominanciu by sme mohli očakávať, že začne klesať krátko po prekročení hranice 60%. Maximum môže zaznamenať niekde v intervale 65-70%. Následný pád však pravdepodobne nebude spôsobený rastom trhu s altcoinami ale prudkým a krvavým pádom Bitcoinu.

Samozrejme, je dosť možné, že altcoiny budú tento prepad nasledovať a pôjdu dole ešte rýchlejšie. V tom prípade sa BTC vráti k normálu do pásma 80-90%. To je ten najhorší možný scenár.

Kam až padnú altcoiny?

Alty sú na tom, ako som už spomínal, veľmi zle. Väčšina z nich klesla na nové tohtoročné low a nezdá sa, že by tento pád chceli v najbližšej dobe zastaviť. Hľadáme nové dno. Treba sa s tým zmieriť. Ja osobne som včera predal všetky alty. Mám iba Bitcoin so stoplossom nastaveným na 6150 $.

Ethereum

Ethereum vyzerá veľmi, veľmi, veľmi zle. Na akýkoľvek pohyb trhu reaguje panickým výpredajom. Tak nízko sme ho naposledy videli počas veľkého dumpu na konci júla 2017. Vtedy sa dokonca dalo nakúpiť za 130 $. Nebojte sa, aj to príde. Veľké ICO projekty ešte svoje Ethery nepredali, čo znie naozaj desivo.

René z Trading11 celú situácie vtipne vystihol v nadpise svojej analýzy:

07.09.18 Technická analýza ETH/USD – Budeme kupovat ETH za 50 $?

Ripple

Ripple sa momentálne pohybuje tesne nad supportom, kt. sa nachádza na hladine 0,25 $. Aj preto si asi drží hodnotu a za posledných 24 hodín sme zaznamenali iba 2,5% pokles. Ak tento support prerazí, ďalšia zástavka bude niekde na 14 centoch.

05.09.18 Technická analýza XRP/USD – Testujeme low formace

Litecoin

Litecoin je podľa mňa mŕtvy. Vyjadril som to už dávno vo svojom článku. Táto kryptomena sa momentálne pohybuje pod 50 $. Oproti Bitcoinu alebo Bcashu nemá žiadne výhody a ani jej zakladateľ už 9 mesiacov žiadne Litecoiny nevlastní. Jeho dôvody nájdete tu, ja to však považujem za alibizmus. Mali sme všetci nasledovať Charlieho príklad a predať LTC za tri stovky.

Už viac než mesiac a pol hovorím, NEKUPUJTE ALTCOINY!

Je čas skončiť s kryptomenami?

Po prečítaní tak negatívneho prehľadu trhu sa ponúka otázka, je čas s tým všetkým skončiť? Ja v tom mám jasno. NIE! Z dlhodobého hľadiska všetky indikátory hovoria UP, len treba počkať. Finančná revolúcia nebude trvať rok, ani desaťročie. Chce to trpezlivosť!

Kryptomeny prestavujú jedinečnú príležitosť. Prestaňte špekulovať na burze. Je to zbytočné. Trh je výrazne manipulovaný a pokiaľ neviete čo robíte, tak v downtrende iba ťažko vytvoríte zisk.

Staňte sa súčasťou kryptoekonomiky! Vymyslite projekt! Prineste kryptomeny k ľuďom! Iba sila je v decentralizácii! Tento trh zažíva pôrodné bolesti, ale práve to je naša šanca! Až sa doň dostanú veľkí hráči, banky, inštitúcie a vlády, bude oveľa náročnejšie vytvoriť niečo inovatívne a zaujímavé. Ale… nemajte žiadne ilúzie. Bude to drina a pravdepodobnosť neúspechu je vysoká.

Pozrite sa na Kryptomagazin. Ak by sme nezačali, keď bol trh s kryptomenami maličký, nemali by sme šancu. Vytvorte niečo nové, robte to lepšie než ostatní a až začne ďalší bull-run (a on príde!!!), vyrastiete spolu s ním.