Pokiaľ vlastníte auto od jednej z týchto značiek, polícia vám nedá pokoj. Vieme prečo

  • Policajné cestné kontroly sú na našich cestách pomerne bežné.
  • Avšak, niektoré značky áut môžu policajti zastavovať častejšie.
  • Toto je dôvod, prečo je tomu tak.
Off topic Niektoré autá sú náchylnejšie na krádeže
Niektoré autá sú náchylnejšie na krádeže. Zdroj: shutterstock.com/1000 Words/Dusan Petkovic
BitmarketsBitmarkets

Policajné cestné kontroly nie sú na našich cestách ničím výnimočným. Avšak, niektorí vodiči ich môžu zažívať častejšie ako iní. Toto je hlavný dôvod. O téme informoval portál Auto Trendy.

Je to zrejme aj z dôvodu, že ste majiteľom auta značky, ktorú majú policajti neformálne označenú ako rizikovú. Pre vysvetlenie, takéto značky sú obľúbenejšie u zlodejov, alebo v prípade starších ročníkov je to väčšinou zlý technický stav vozidla.

Tam patria zvyčajne autá od piatich automobiliek. Je to Lexus, Audi, Opel, Volkswagen a BMW. V nasledujúcich riadkoch si vysvetlíme, prečo práve táto pätica automobiliek.

Prvá automobilka na zozname patrí medzi tie luxusnejšie a je ňou Lexus. Práve na tieto autá si dávajú policajti obzvlášť pozor a často ich kontrolujú z dôvodu častých krádeží.

Cestná kontrola môže byť častejšia

Cestná kontrola môže byť častejšia. Zdroj: shutterstock.com/Gorodenkoff

Podobne je na tom aj Audi, ktoré taktiež pomerne často láka zlodejov. Avšak v prípade tejto nemeckej ikony je tu aj druhý dôvod. Tým je všeobecne zlý technický stav starších modelov.

Nasleduje automobilka Opel. Tá má staršie modely taktiež v nie veľmi dobrom technickom stave, ale policajti si na autá od tejto automobilky dávajú pozor aj z toho dôvodu, že jej majiteľmi sú väčšinou mladí a neskúsení vodiči často porušujúci pravidlá.

O zlom technickom stave starších modelov by sa dalo hovoriť aj pri automobilke Volkswagen. Okrem toho je stále terčom autičkárov. Táto značka je obľúbená aj medzi taxikármi, ktorí taktiež nejazdia vždy podľa predpisov.

Poslednou automobilkou na zozname je BMW. Práve autá tejto značky by mali byť najviac zastavované cestnými policajnými hliadkami. Tu sa všetky predošlé dôvody spájajú, teda je obľúbenou značkou zlodejov, staršie autá sú v zlom technickom stave a je obľúbená u mladých a neskúsených vodičov.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.
Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Auto TrendyTAGY:
Autor:
Michal Sobek
Michal Sobek

Vyštudoval odbor masmediálne štúdia. Od skončenia školy sa venuje redaktorstvu, pričom okrem technológií aktívne sleduje aj politické dianie, ktoré s jeho témami často úzko súvisí.