Užite si dovolenku bez horúčav. Tieto prímorské destinácie sú ideálne pre odporcov tepla

  • Hľadáte miesto, kde sú krásne pláže a žiadne horúčavy?
  • Vybrali sme pre vás top destinácie.
  • Teplota v nich neprekročí 30 stupňov.
Off topic Vyrazte na dovolenku bez horúčav
Vyrazte na dovolenku bez horúčav. Zdroj: shutterstock.com/EpiStockMedia
BITmarkets BITmarkets

Každý má rád dovolenku pri mori, ale nie každý sa teší na horúčavy, ktoré často sprevádzajú prímorské destinácie.

Ak patríte medzi tých, ktorí radšej vyhľadávajú miernejšie teploty, máme pre vás niekoľko tipov na miesta, kde si môžete užiť krásne pláže a osviežujúci morský vzduch bez extrémnych horúčav.

Pozrite si naše odporúčania pre destinácie, kde teploty zostávajú príjemné aj počas letných mesiacov, a to od 20 do 28 stupňov Celzia.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Vyberte sa na dovolenku do Costa Verde

Severné pobrežie Španielska, známe ako Costa Verde (Zelené pobrežie), je skrytým klenotom pre tých, ktorí hľadajú únik pred horúčavami. Táto oblasť zahŕňa regióny Astúrie, Kantábrie a Galície, ktoré sú známe svojou bujnou zelenou krajinou, dramatickými útesmi a krásnymi plážami.

Ideálne podnebie

Letné teploty sa tu pohybujú v rozmedzí 20-25°C, čo je ideálne na vychutnávanie si slnka bez nepríjemného tepla.

Astúria

Astúria ponúka nádherné pláže ako Playa del Silencio a Playa de Torimbia, ktoré sú obklopené prírodou. Okrem pláží je Astúria známa aj svojou bohatou kultúrou a históriou. Môžete navštíviť hlavné mesto Oviedo s krásnymi katedrálami a historickými budovami.

Ak máte radi turistiku, určite si nenechajte ujsť Picos de Europa, národný park s nádhernými horskými scenériami a turistickými chodníkmi pre všetky úrovne.

Kantábria

Kantábria je domovom známeho mesta Santander, ktoré ponúka krásne mestské pláže a bohatú kultúru. Navštívte Playa de la Magdalena alebo Playa del Sardinero, kde môžete relaxovať na slnku a zároveň sa osviežiť v príjemnom mori. Santander ponúka bohatý nočný život, vynikajúcu gastronómiu a množstvo kultúrnych podujatí.

Galícia

Galícia je známa svojimi divokými a menej preplnenými plážami, ako je Playa de las Catedrales s impozantnými skalnými formáciami. Mierne teploty a pokojná atmosféra z nej robia ideálne miesto na oddych. Galícia je známa aj svojimi vynikajúcimi morskými plodmi. Okrem pláží môžete navštíviť Santiago de Compostela, jedno z najdôležitejších pútnických miest v Európe, s nádhernou katedrálou.

Severné Španielsko

Severné Španielsko. Zdroj: shutterstock.com/Uvamen

Pokojné Bretónsko

Bretónsko, nachádzajúce sa na severozápade Francúzska, je ďalšou destináciou, kde môžete uniknúť pred horúčavami. Letné teploty sa tu pohybujú okolo 20-25°C, čo je ideálne pre tých, ktorí hľadajú chladnejšie prostredie.

Pláže ako Plage de l’Ecluse v Dinarde alebo Plage de Trestraou v Perros-Guirec ponúkajú návštevníkom úžasné výhľady a osviežujúce kúpanie. Okrem pláží si môžete užiť aj rôzne vodné športy, ako je windsurfing, kiteboarding či jachting.

Bretónsko je známe aj svojimi prekrásnymi cyklotrasami, ktoré vás prevedú pozdĺž pobrežia a cez malebné dedinky a mestá.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Azorské ostrovy

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.