Najlepšie cyklotrasy a cykloparky na Slovensku: Máme pre vás tipy na skvelé cyklovýlety

  • Hľadáte super miesta na výlet na dvoch kolesách?
  • Máme pre vás zoznam, v ktorom nájdete všetko.
  • Stačí si len vybrať a vyraziť.
Off topic Cyklotrasy na Slovensku
Cyklotrasy na Slovensku. Zdroj: shutterstock.com/Yevhenii Chulovskyi/Yuri Hoyda
BITmarkets BITmarkets

Hľadáte skvelý spôsob, ako spojiť pohyb s objavovaním krásnych miest (nielen) na Slovensku? Odpoveďou je čoraz obľúbenejšia cyklistika.

Či už ste skúsený cyklista, alebo len rekreačný jazdec, Slovensko má množstvo cyklotrás a parkov, ktoré vám zaručia nezabudnuteľné zážitky.

V tomto článku vám predstavíme najlepšie cyklotrasy a cykloparky na Slovensku a ponúkneme tipy na cyklovýlety, ktoré vás určite nadchnú.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Najlepšie cyklotrasy na Slovensku

Začnime Dunajskou cyklotrasou, ktorá je súčasťou EuroVelo 6. Vedie popri rieke Dunaj cez mestá ako Bratislava, Komárno a Štúrovo. Trasa je rovinatá, ideálna pre všetky úrovne cyklistov a ponúka nádherné výhľady na rieku a prírodné scenérie.

Po ceste nájdete množstvo kultúrnych a historických pamiatok, ktoré stoja za zastavenie. Počas jazdy si môžete oddýchnuť a občerstviť sa v rôznych odpočívadlách a reštauráciách.

Rôzne možnosti cyklotúry

Dunajská cyklotrasa je navyše prepojená s ďalšími cyklotrasami v rámci EuroVelo siete, čo umožňuje plánovať dlhšie medzinárodné cyklotúry. Pre rodiny s deťmi a rekreačných cyklistov je ideálnou voľbou, keďže ponúka bezpečné a pohodlné bicyklovanie bez náročných stúpaní.

Vážska cyklomagistrála

Táto trasa vedie popri rieke Váh z Žiliny do Komárna, prechádza mestami ako Trenčín a Piešťany. Počas jazdy môžete obdivovať rôzne hrady, zámky a kúpeľné mestá. Trasa je mierne náročná a vhodná pre stredne pokročilých cyklistov. Vážska cyklomagistrála je jednou z najdlhších cyklotrás na Slovensku.

Po ceste prejdete cez viaceré prírodné rezervácie a chránené oblasti, kde môžete pozorovať bohatú flóru a faunu. Táto trasa je ideálna pre tých, ktorí chcú spojiť šport s objavovaním prírodných krás Slovenska.

Bicyklom po Slovensku

Bicyklom po Slovensku. Zdroj: shutterstock.com/Jaroslav Moravcik

Slovenský raj

Cyklotrasy v Slovenskom raji ponúkajú dobrodružstvo v nádhernej prírode. Obľúbená trasa vedie zo Spišskej Novej Vsi cez Čingov do Podleska.

Skôr pre skúsených jazdcov

Cesta prechádza lesmi, kaňonmi a vodopádmi a je náročná, vhodná pre skúsených cyklistov. Slovenský raj je známy technicky náročnými trasami, ktoré sú často úzke a strmé, no odmenou sú jedinečné prírodné scenérie a výhľady.

Pre tých, ktorí hľadajú výzvu, sú trasy v Slovenskom raji ideálne. Okrem cyklistiky tu môžete kombinovať výlety s turistickými túrami po náročných chodníkoch a užívať si krásy slovenských hôr.

Najlepšie cykloparky na Slovensku

Späť
Strana 1/3Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.