Ako rozžiariť balkón počas tohto leta?

  • Na mnohé práce súvisiace so zariaďovaním balkóna alebo terasy budete potrebovať profesionálnych zhotoviteľov.
  • Pomoc môžete vyhľadať na platforme Daibau.
PR články Ako rozžiariť balkón počas tohto leta?
Ako rozžiariť balkón počas tohto leta? Zdroj: Daibau
BITmarkets BITmarkets

PR článok Daibau. Prišlo leto a s ním aj túžba tráviť viac času vonku. Ak nebývate v dome a máte balkón, nemajte obavu – môžete si na ňom vytvoriť oázu oddychu a relaxu počas teplejšej časti roka. V prípade, že nemáte zariadený balkón alebo terasu, nižšie uvádzame praktické rady, ako si balkón a terasu zariadiť čo najlepšie.

S trochou snahy, času a s pomocou skúsených majstrov sa počas tohto leta balkón môže stať vaším obľúbeným miestom. Budete si užívať svoj vonkajší priestor!

Nedajte sa pomýliť

Veľkosť balkóna nie je prekážkou, aby ste si ho zariadili podľa svojho vkusu. Či už je väčší alebo menší, vďaka niekoľkým tipom bude váš balkón počas tohto leta žiariť.

 

Tipy na zariaďovanie balkóna

V prvom rade je dôležité vyriešiť závažnejšie veci a až potom sa zamerať na detaily. Zvážte, akú podlahovú krytinu by ste chceli mať na svojom balkóne? Či drevené alebo WPC palubovky, keramické alebo žulové dlaždice určené na vonkajšie použitie, umelú trávu alebo  koberce používané do vonkajších priestorov, ktoré sú odolné voči UV žiareniu a zrážkam? Pre akúkoľvek podlahovú krytinu sa rozhodnete, musí byť odborne prevedená, pretože vonkajšie podlahové krytiny sú na rozdiel od vnútorných neustále vystavované nepriaznivým poveternostným vplyvom, akými sú UV žiarenie, silné zrážky, teplotné výkyvy.

Výber bude závisieť od vášho osobného vkusu a rozpočtu. Ak ste sa rozhodli pre palubovky, je dôležité vedieť, že drevené palubovky si vyžadujú pravidelnú údržbu – náter raz až dvakrát do roka. Na druhej strane WPC palubovky si takúto údržbu nevyžadujú, no nie sú dobrou voľbou pre tých, ktorí sa radi prechádzajú naboso, pretože sa vplyvom vysokých teplôt takáto podlaha môže prehrievať.

Ak ste sa rozhodli pre dlaždice, je dôležité vedieť, že musia byť protišmykové, mrazuvzdorné, mať schopnosť absorbovať menej ako 0,5 % vody, byť odolné voči oderu, t. j. mechanickému opotrebeniu. Pokiaľ ide o vonkajšie dlaždice, dobrou voľbou sú tie s textúrou kameňa, keďže nečistoty sú menej viditeľné.

Vkusné dlaždice

Vkusné dlaždice. Zdroj: Daibau

Ak ste milovníkom zelene, môžete sa rozhodnúť pre umelú trávu, ktorá sa ľahko inštaluje a odstraňuje a nevyžaduje veľkú údržbu, iba občasné vysávanie.

Ďalšia veľká vec, na ktorú musíte myslieť, je tienenie. Tienenie vám poskytne ochranu pred prudkým slnkom počas neznesiteľných horúcich dní, najmä ak je váš balkón na južnej strane. V tom prípade je takmer celý deň oslnený. Na zatienenie balkóna môžu byť dobrou voľbou markízy.

Markíza môže byť dobrou voľbou

Markíza môže byť dobrou voľbou. Zdroj: Daibau

Tretia vec, na ktorú treba myslieť, je záhradný nábytok. Môže byť vyrobený z dreva, hliníka, ocele, čoraz obľúbenejší je ratan a plast. Drevený záhradný nábytok je tradičná voľba, ktorá nikdy nevyjde z módy, je však dôležité vedieť, že vyžaduje pravidelnú údržbu. Plastový záhradný nábytok je cenovo najdostupnejší a najjednoduchší na údržbu. Pri ratane je dôležité zdôrazniť, že prírodný ratan sa nepoužíva do exteriéru, pretože zle reaguje na vlhkosť a nepriaznivé klimatické podmienky. Preto sa na balkóny, terasy a dvory používa umelý ratan.

Ak máte malý balkón, odporúčame vám vybrať si skladací nábytok, ktorý v čase nepoužívania ľahko odložíte a zaberie minimum miesta. Napríklad skladacie záhradné stoličky, keď sa nepoužívajú, sa dajú zložiť a postaviť k stene. Ak sa vám zdá, že skladací nábytok je nepohodlný, vyberte si mäkké podsedáky vo veselých farbách. Navyše, v prípade malého balkóna je dobrou voľbou viacúčelový nábytok, napríklad stolík s úložným priestorom.

Skladací nábytok

Skladací nábytok. Zdroj: Daibau

Ak ste milovníkmi boho štýlu, môžete si svoj balkón doplniť vankúšmi v pestrých a výrazných farbách, ktoré vytvoria silný kontrast. Môže to byť ohnivo červená farba, morská modrá, všetky odtiene zelenej alebo žltej – čokoľvek nápadné a veselé. Použite vintage kúsky ako záhradný nábytok. Detaily môžu byť vyrobené z prírodných materiálov, akými sú prútené alebo ratanové stoličky, ľanové prikrývky, bambusové koberčeky, makramé držiaky na kvetináče. Kvetináče by mali byť farebné a rôznych veľkostí, a ak ste zruční vo výtvarnom umení, môžete si ich vymaľovať aj sami.

A ako nájdeme majstrov na zariaďovanie balkóna?

Na mnohé práce súvisiace so zariaďovaním balkóna alebo terasy, napr. inštaláciu podlahových krytín, tienení, výrobu záhradného nábytku, budete potrebovať profesionálnych zhotoviteľov. Ako ich nájdete?

Pomoc môžete vyhľadať na platforme Daibau. Na vyplnenie dopytu na platforme bude stačiť len pár minút vášho času. V dopyte uveďte krátky opis požadovaných prác, t. j. čo presne potrebujete, kedy chcete aby majster/majstri začali s prácou, miesto výkonu práce – kam by mali prísť majstri. Odoslanie dopytu je bezplatné a veľmi jednoduché.

Pokládka dlaždíc. Zdroj: Daibau

Pokládka dlaždíc. Zdroj: Daibau

Po odoslaní dopytu, na základe Vami zadaných údajov, budú na Vašu e-mailovú adresu ponúknutí vhodní remeselníci, ktorí sa nachádzajú vo Vašom okolí a môžu začať realizáciu Vášho projektu v čase, ktorý Vám vyhovuje. Dostanete len presné ponuky od skúsených  majstrov, ktorí sú pripravení vykonať prácu presne tak, ako ste požadovali. Predíde sa tak všetkým nedorozumeniam, ktoré nastanú, keď si majstrov vyhľadávate sami cez adresár alebo internet, pretože majstri presne vedia, čo od nich očakávate.

K dopytu je možné predložiť aj fotografie alebo výkresy, aby ste čo najpodrobnejšie opísali, čo chcete, pretože tento systém na platforme Daibau funguje tak, že zohľadňuje všetky uvedené požiadavky a ponúka najlepšie možné riešenia v súlade s nimi. Je len na Vás, či sa rozhodnete pre jedného z ponúkaných zhotoviteľov a dohodnete si podrobnosti spolupráce.

Montáž markízy

Montáž markízy. Zdroj: Daibau

Daibau ponúka možnosť hodnotenia!

A ak Vám platforma Daibau ponúkne niekoľkých zhotoviteľov, ako si vybrať toho najlepšieho? Tým najlepším a najobjektívnejším spôsobom – na základe hodnotení zákazníkov.

Na platforme Daibau existuje možnosť hodnotenia, resp. zanechania recenzií. Totiž, keď majstri dokončia prácu, všetci objednávatelia prác môžu na platforme ohodnotiť ich prácu a snahu primeraným hodnotením, podeliť sa s ostatnými o spokojnosť s vykonanou prácou. Na základe hodnotení získate prehľad o kvalite služieb majstra, resp. získate objektívny názor. Ak budete mať pochybnosti o tom, ktorého majstra si vybrať, na platforme môžete vyhľadať hodnotenia a recenzie predchádzajúcich objednávateľov prác.

Koľko Vás bude stáť zariadenie balkóna alebo terasy?

Platforma Daibau Vám môže dať odpoveď aj na túto otázku. Na platforme je mimoriadne užitočná sekcia s názvom Kalkulačka, ktorá umožňuje zistiť priemerné ceny jednotlivých prác, produktov a služieb, čo výrazne uľahčuje správu Vášho rozpočtu. Týmto spôsobom získate hrubý odhad.

Rýchlo a jednoducho zistíte, koľko môže stáť meter štvorcový vonkajších dlaždíc a koľko  pokládka, či je lacnejšia drevená alebo WPC palubovka a koľko zaplatíte za jej montáž, koľko stojí meter umelej trávy, koľko bude stáť markíza s požadovanými rozmermi alebo iné vonkajšie tienenie, koľko stojí drevený,  kovový alebo ratanový záhradný nábytok a podobne.

Inšpiratívne nápady a praktické tipy na platforme Daibau

Ak nie ste obzvlášť inšpirovaní a potrebujete čerstvé nápady na zariaďovanie terasy alebo balkóna, pomoc môžete vyhľadať v sekcii Časopis na platforme Daibau. Okrem kreatívnych nápadov a noviniek, napríklad aké vonkajšie dlaždice sú v trende v roku 2024, sú tu aj praktické rady ako: ako správne čistiť záhradný nábytok, 5 skvelých nápadov na lacné zariadenie terasy, ale aj mnoho iných zaujímavých tém.

Upravený balkón

Upravený balkón. Zdroj: Daibau

Váš balkón alebo terasa môže zažiariť počas tohto leta pomocou niekoľkých kliknutí. Užite si pobyt vonku sami so svojou obľúbenou knihou alebo v spoločnosti blízkych!

TIP Navštíviť platformu Daibau

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY: