Nastáva zmena politiky? Demokrati a republikáni sa zhodli: „Kryptomeny sú budúcnosť financií”

Novinky Kryptomeny sú budúcnosť
Kryptomeny sú budúcnosť. Zdroj: Shutterstock.com/Yuri Shebalius
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Podľa najnovších prieskumov v USA sa môžeme dočkať veľkého prekvapenia v prípade otázky regulácie odvetvia kryptomien. Demokrati a republikáni sa totiž najnovšie zhodli v závere, že kryptomeny sú budúcnosťou financií.

Kryptomeny sú budúcnosť

Spoločnosť Grayscale Investments, ktorá spravuje kryptomenové aktíva, zverejnila 1. novembra výsledky národného prieskumu, ktorého cieľom bolo zistiť, ako Američania vnímajú súčasný stav ekonomiky. Prieskum bol veľmi dôležitý, nakoľko sa priamo týkal aj kryptomien, ktoré sa po voľbách môžu dočkať finálneho znenia regulácie.

Výsledky prieskumu odhalili pomerne prekvapivý fakt. Až 52 % Američanov považuje digitálne meny za budúcnosť finančného sektoru. Pozitívom je, že sa v tejto otázke zhodli aj prívrženci dvoch najsilnejších politických skupín v USA – republikáni a demokrati.

Výsledok prieskumu

Výsledok prieskumu. Zdroj: Grayscale Investments

Generálny riaditeľ spoločnosti Grayscale Michael Sonnenshein považuje tieto výsledky za možný zvrat v ďalšom smerovaní.

S blížiacimi sa voľbami v polovici volebného obdobia sa americkí voliči zamýšľajú nad tým, ako spojiť kryptomeny s tradičnými financiami a ekonomikou. Tento prieskum iba potvrdil, že kryptomeny vyvolávajú čoraz väčší záujem širšej verejnosti. Tvorcovia politík majú jedinečnú možnosť, ako ochrániť amerických investorov prostredníctvom kryptomien,” uviedol Sonnenshein.

Prečítaj si tiež: 3 dôvody, prečo kryptomenu BNB čaká v nasledujúcich rokoch rast

Nakupuj a obchoduj kryptomeny na Binance, najlepšej a najlacnejšej burze na svete. V spolupráci sme pre teba pripravili špeciálne zľavy a bonus až do 50 USD! Vytvor si účet cez >>>náš odkaz<<< a získaj doživotnú zľavu 5 % na obchodné poplatky. Návod, ako jednoducho a lacno kúpiť a obchodovať kryptomeny, nájdeš v tomto článku.

Záujem o kryptografiu rastie

Negatívny stav globálnej ekonomiky núti investorov premýšľať nad alternatívou, ktorá ich dokáže skutočne ochrániť pred infláciou. Každý štvrtý Američan je presvedčený, že  kryptomeny sú ochranou pred rastúcimi cenami. Tento fakt sa môže pomaly odzrkadľovať aj v globálnom poňatí.

Rozhodujúcim a finálnym bodom pred celosvetovým prijatím kryptomien bude ich regulácia, ktorá sa nezadržateľne blíži. Ak sa v tejto problematike zhodnú obe politické zoskupenia v Amerike, môže to mať pozitívny vplyv na konečný výsledok.

Čítaj tiež: Táto kryptomena môže narásť až 10-krát, tvrdia niektorí analytici. Môže za to táto novinka!