Pád Bitcoinu je z historického pohľadu normálny, hovorí CEO Binance

Novinky Pád bitcoinu je očakávaný
Pád bitcoinu je očakávaný. Zdroj: Shutterstock.com/Jin Odin
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Negatívne správy v súčasnosti prevažujú nad tými optimistickými. Trochu optimizmu priniesol Changpeng Zhao, generálny riaditeľ najväčšej svetovej kryptoburzy – Binance.  Uviedol, že nedávny pokles ceny Bitcoinu je z historického pohľadu normálny.

Získajte profesionálne analýzy a exkluzívny pohľad na kryptomeny na trading11.com

Bitcoin (BTC), najsilnejšia kryptomena na podľa trhovej kapitalizácie, nedávno dosiahla svoje trojmesačné minimum. V čase písania tohoto článku sa Bitcoin podľa CoinMarketCapu obchodoval na úrovni 6 865 USD, pričom za posledných 7 dní zaznamenal pokles o 8,08%.

Pokles ceny šéfa burzy Binance neznepokojuje

Napriek poklesu cien zostáva generálny riaditeľ Binance pokojný a konštatuje, že na súčasnej cenovej korekcii nie je nič neobvyklé.

Tip redakcie: [Aktuálne] Banky v Česku a na Slovensku zatvárajú účty krypto-firmám – ako sa brániť?

Vo svojom tweete zdieľal Zhao niekoľko grafov, ktoré ukazujú významné podobnosti v správaní najväčšej kryptomeny na svete počas viacerých rokov.

Upozorňuje však aj na to, že napriek týmto významným cenovým korekciám, je kľúčovým faktorom podstatný vzostup ceny Bitcoinu v priebehu rokov, s odkazom na “jednotky naľavo”.

Pády a vzostupy v číslach

Zhao sa vo svojom Tweete venuje pohybom cien BTC od roku 2012. Pri bližšom pohľade na čísla je vidieť, že od roku 2010 Bitcoin pravidelne prekonáva pády, ktoré sú ešte väčšie ako súčasný pokles.

V roku 2010 od 14. septembra do 8. novembra BTC stratil 94% svojej hodnoty.

V roku 2011 klesla 8. augusta dňa 17. novembra cena Bitcoinu z 32 USD na 2 USD, čo znamenalo ďalší 94% pád.

30. novembra v roku 2013 sa obchodoval za 1166 dolárov, keď potom ku 14. januáru 2015 klesol na 170 dolárov , čo znamenalo ďalší podstatný pokles o 85%.

Maximum Bitcoinu v roku 2018 bol 7. januára, keď sa obchodoval za 19.579 dolárov – podľa CoinMarketCap. To znamená, že odvtedy BTC stratil približne 66% svojej hodnoty.

Záverom

To, či Bitcoin už dosiahol dno, alebo bude pokračovať v páde, ukáže čas. Známy analytik Tone Vays uviedol, že 4975 dolárov za Bitcoin je “optimistický” medvedí scenár, zatiaľ čo Tom Lee na konci roka stále vidí cenu BTC na 25 000 dolároch.

Čo nám však história hovorí je, že bez ohľadu na to, aký veľký úder Bitcoin dostane, cena sa vždy zotavila a zakaždým zamierila vyššie, ako predtým.

NAŠE NAJNOVŠIE VIDEO:

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku a najnovšie aj na Instagrame a Twitteri.

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.