11800 $ je nové maximum pre BTC! – ETH preráža rezistenciu – Zelený deň na trhu s kryptomenami

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Trh s kryptomenami aj cez víkend pokračuje v bullrune a Bitcoin dnes ráno stihol vytvoriť nové tohtoročné maximum. Otestoval 11 800 $ a je tak veľmi blízko rezistencie na okrúhlych dvanástich tisícoch.  Tri mesiace akumulácie Bitcoinu očividne stačili a teraz naberá momentum.

Ako vysoko až môžeme vystúpiť? Nuž, aby sme dosiahli ATH z roku 2017 (20 000 $), Bitcoin bude musieť preraziť niekoľko rezistencií. Orderbooky na burzách sú plné a trh potrebuje ďalšie miliardy dolárov. Kde teda bude vrchol tohto rallye? Detailnú analýzu možných breakoutov a najväčších rezistencií sme zhrnuli v tejto analýze

Bitcoin graf

Bitcoin zlyhal ako mena? Ani po 10 rokoch sa s ním nedá poriadne platiť

Ethereum – Nezastaviteľný býk

Bitcoin za posledných 24 hodín zaznamenal rast o  takmer 5% (550 $), čo opäť vdýchlo život aj do trhu s altcoinami. Ethereum ako obyčajne prekonáva Bitcoin a získava cenné percentá na grafe ETH/BTC. Vytrvalo tak formuje UPtrend. Spustenie prvého verejného multi-client testnetu platformy Ethereum 2.0 je prichystané na 4. augusta, takže HYPE okolo tejto kryptomeny je naozaj veľký.

Ak o tejto udalosti a o histórii testnetov chcete vedieť viac, prečítajte si náš report.

Na grafe menového páru ETH/BTC nám vzniká parabola a ak má tento exponenciálny rast pokračovať, čoskoro sa dočkáme ďalšej rotácie. Rýchlosť rastu Etherea voči BTC sa tak ešte zvýši. Predtým však očakávame korekciu a ešte aspoň jedno otestovanie súčasnej trendline. Najprv sa však musí podariť spustenie spomínaného ETH 2.0 testnetu.

Ethereum oslavuje 5 rokov! Čo nás čaká v budúcnosti? Casper, dApps, DeFi, Sharding a Plasma

Ethereum bitcoin parabolicky graf

ETH/BTC weekly graf

Čo sa týka páru ETH/USD, tak dnes sme zaznamenali prekonanie rezistencie na hladine 350 $. Naposledy sa niečo také udialo pred rokom. Na grafe sa vtedy vytvoril masívny knôt a to bol koniec celého bullrunu. Tentokrát by to však mohlo byť úplne inak.

eth/usd daily grafeth/usd weekly graf

ETH/USD daily a weekly graf

Je toto koniec dumpov? 27 vedúcich PlusToken scamu vraj bolo zatknutých!

XRP testuje kľúčovú rezistenciu!

Aj token XRP využil toto Bitcoinové rallye a derie sa ku hladine 0,3 $. Už pred dvoma dňami sme avizovali, že rast o ďalších 30% a dosiahnutie tejto ceny je dosť pravdepodobné. Ak nechcete prehliadnuť naše články, prihláste sa na odber notifikácií (návod tu), prípadne nám dajte like na facebooku.

Aby sa tak však XRP dostal, musí prekonať cenu, na ktorej sa dnes zasekol. V pásme 0,265 – 0,275 je totiž veľmi silná rezistencia a orderbooky na burzách sú v tomto cenovom rozpätí úplne plné.

XRP graf

Máte záujem o profesionálne analýzy a tipy na zaujímavé kryptomeny? V našej VIP skupine denne analyzujeme Bitcoin a tri vybrané altcoiny a do konca týždňa ponúkame
3-mesačné členstvo v 50% zľave (20€)! Tak si nenechajte ujsť túto príležitosť. Nebude sa opakovať.

Cardano – Buy the rumor, sell the news

Nakoniec sa ešte pozrime na Cardano. Ide o kryptomenu, ktorá v posledných týždňoch zaznamenala masívny rast a prebojovala sa tak po dlhej dobe do TOP10 najväčších kryptomien. Človek by si teda myslel, že po nedávnom spustení nového PoS Shelley mainnetu bude Cardano ako neriadená strela a spraví najväčšiu explóziu na trhu. Nič také sa však nedeje.

cardano graf shelleyCardano (ADA) Shelley PoS mainnet je LIVE! Je čas predbehnúť Ethereum?

Najväčšia fundamentálna udalosť v histórii tejto kryptomeny s jej cenou nič nerobí. Za posledných 24 hodín sme nezaznamenali žiadny zaujímavý pohyb a stagnujeme. Ide teda o klasický prípad “buy the rumor, sell the news”

Traderi nakupovali ešte pred danou udalosťou a počas prechodu na Shelley začali vyberať masívne zisky. Cena vylepšeného Cardana teda môže paradoxne klesať.

Problémy v USA pozitívne pôsobia na kryptomeny – Zistite o tom viac: