Analýza Bitcoinu – pokles na trhu je pre nás príležitosť!

Analýzy
Pokles Bitcoinu je príležitosť pre nás. Zdroj: shutterstock.com/Sarawut Aiemsinsuk
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Bitcoin od historického maxima stratil viac ako 70 %. Pre niekoho to môže predstavovať problém, pre iných príležitosť. Práve v krízach sa najlepšie zarába. Ale iba za podmienky, že máme dostatočnú likviditu na nákup po poklesoch. Súčasný trend sa preto dá veľmi pekne premeniť na príležitosť zarobiť.

Ako bohatí zarábajú v krízach?

Každá kríza predstavuje pre pripravených veľkú príležitosť zbohatnúť. Pretože práve keď je cena aktíva na dne, tak sa tvorí tá skutočná investičná hodnota. Vtedy tečú peniaze z rúk chudobných do rúk bohatých, ktorí vedia poklesy premeniť na lacné nákupy s potenciálom zhodnotenia. Dlhodobo platí, že keď je trh dole a panuje recesia, väčšina ľudí nemá dostatok peňazí na nákup. Dokonca naopak zbytočne na dne predávajú svoje aktíva, aby pokryli iné straty, ako napríklad zaplatili hypotéku či prežili horšie obdobia.

Nie je vždy jednoduché sa vyrovnať s podobnou situáciou, aká je vo svete v súčasnosti. Vždy sa ale dá nájsť riešenie, ako napríklad si nájsť novú, lepšie prácu, alebo si niekde ísť privyrobiť. Veľa ľudí má problém so šetrením a míňa svoje peniaze na nepotrebné veci, ktoré práve teraz v ťažkých časom by sa dali efektívne investovať na burze v „zľave”.

V našom minulom článku sme odporučili použiť metódu DCA, v prípade ktorej nemusíme riešiť, aká je aktuálne cena. Vždy si nastavíme rozpočet tak, aby sme pravidelne, napríklad raz do mesiaca, investovali kapitál, ktorý nám zostane navyše a o niekoľko rokov sa môže premeniť na niekoľkonásobné zhodnotenie.

Nakupuj a obchoduj kryptomeny na Binance, najlepšej a najlacnejšej burze na svete. V spolupráci sme pre teba pripravili špeciálne zľavy a bonus až do 50 USD! Vytvor si účet cez >>>náš odkaz<<< a získaj doživotnú zľavu 5 % na obchodné poplatky. Návod, ako jednoducho a lacno kúpiť a obchodovať kryptomeny, nájdeš v tomto článku.

Ako využiť aktuálnu situáciu na Bitcoine či iných aktívach

Bitcoin a príležitosť pre nás

Bitcoin a príležitosť pre nás. Zdroj: tradingview.com

Zatiaľ čo známe indexy ako S&P 500 a Nasdaq stratili za posledné mesiace okolo 30 % svojej hodnoty, Bitcoin je od maxima až 75 %. Ak by sa cena vrátila späť na hodnoty z konca minulého roka, tak by náš zisk mohol byť takmer 300 %. Rovnako nie je zlé začať aplikovať metódu dollar cost average, podľa ktorej pravidelne investujeme do Bitcoinu. Vieme tak dokonca využiť ešte ďalší prípadný pokles, ktorý môže prísť na trhoch a spriemerovať našu nákupnú cenu na oveľa nižšiu hodnotu.

Záver a upozornenie na riziká

Investovanie na burze je dlhodobá záležitosť, a preto niekedy proste netreba myslieť či dokonca sledovať naše portfólio. Z dlhodobého hľadiska sa ukázalo, že či už Bitcoin alebo americké indexy S&P a Nasdaq sú dlhodobo rastúce aktíva. Niekoľkokrát ale prežili poklesy, ktoré trvali aj 5 rokov. Pre nás to je ale príležitosť nakupovať za lacno a následne po raste postupne vyberať, aby sme pokryli naše potreby a možno si aj splnili dlhodobé sny a kúpili napríklad nové auto či dom.

Prečítaj si aj: Napriek poklesom investori nenakupujú kryptomeny. Aké sú dôvody?

Autor:
Ľuboš Kovár
Ľuboš Kovár

Kryptomenám sa venuje už od strednej školy. Za niekoľko rokov vybudoval z Kryptomagazínu najväčší kryptomenový a zároveň ekonomický magazín na Slovensku.