Mike Novogratz vidí pozitívnu budúcnosť kryptomien! – Zákonodárcovia menia postoj voči digitálnym aktívam!

Novinky Mike Novogratz vidí pozitívnu budúcnosť kryptomien!
Mike Novogratz vidí pozitívnu budúcnosť kryptomien! ,zdroj: www.shutterstock.com/WEIBELChristophe
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Miliardár Mike Novogratz tvrdí, že momentálne je oveľa optimistickejší čo sa týka kryptomenového trhu, ako bol pred mesiacom, keď vypukol geopolitický konflikt na Ukrajine. Vysvetlil to tak, že predaje dlhopisov a zvýšená adopcia kryptomien zvýšili ceny a záujem o digitálne aktíva, a to najmä Bitcoinu.

Taktiež si myslí, že pri najbližších voľbách v USA uvidíme, ako Demokratická strana zaujme priateľský postoj voči kryptomenám!

Mohlo by ťa zaujímať: Bitcoin pôjde na nové ATH – tvrdí populárny analytik Coin Bureau

Mike Novogratz je viac optimistický ako bol doteraz

Novogratz je úspešný investor a generálny riaditeľ spoločnosti Galaxy Digital. Tento týždeň si ho z americkej stanice CNBC zavolali na rozhovor, kde hovoril o tom, prečo je ku kryptomenovému trhu viac optimistickejší, ako bol pred a po začatí geopolitického konfliktu na Ukrajine.

Výkonný riaditeľ Galaxy Digital to vysvetlil takto:

„Možno som sa pomýlil pri tom všetkom predaji aktív z fixných príjmov, že peniaze sa musia vždy niekam investovať.”

Novogratz totižto začiatkom tohto mesiaca predpovedal, keď sa BTC snažil prelomiť úroveň 40 000 USD, bude sa pohybovať medzi 30 000 a 50 000 USD počas celého roka. V čase písania tohto článku sa však Bitcoin obchoduje za 47 200 USD. Do konca roka je však ešte ďaleko a nik nevie, ako sa trhy budú naďalej vyvíjať. Všetko závisí od „nálady” vo svete, kde momentálne panujú vojenské konflikty, pandémia koronavírusu, rekordné úrovne cien a nevídaná inflácia. Mnohí experti predpokladajú, že väčšinu dôsledkov ešte len pocítime najbližšie týždne, mesiace, dokonca roky.

Novogratz taktiež dodal: „Všetci vidíme zvýšenú adopciu a záujem o kryptomeny. Myslím tým napríklad aj to, že Janet Yellenová zmenila postoj voči digitálnym aktívam a vyjadrovala sa oveľa pozitívnejšie ku kryptomenám ako kedykoľvek predtým.” Písali sme o tom v tomto článku.

Pokiaľ chceš obchodovať alebo iba nakupovať kryptomeny, odporúčame ti použiť burzu Binance. Nemáš ešte účet na Binance? Vytvor si ho teraz cez >>>zľavový odkaz<<< a získaš doživotnú zľavu na poplatky pri obchodovaní. 

Najbližšie voľby v USA môžu veľa zmeniť!

„Politici v podstate počúvajú svojich voličov a tie ohlasy sa dostávajú k samotnému prezidentovi. Osobne každý deň dostávam telefonáty od rôznych senátorov. Pýtajú sa ma, či im môžem pomôcť so vzdelávaním v oblasti kryptomien. Ľudia si pomaly začínajú uvedomovať, že kryptomeny sú predsa len na niečo dobré a myslím si, že uvidíme, ako demokrati zaujmú jemnejší postoj voči kryptomenám počas najbližších volieb!

Okomentoval aj výkonný príkaz amerického prezidenta Bidena, v ktorom sa spomína regulácia kryptomien. „Na prezidentskom dekréte bolo veľmi zaujímavé to, že nepostúpila žiadna kritika od Elizabeth Warrenovej alebo Garyho Genslera, ktorí voči kryptomenovej politike majú svoje výhrady. Táto skutočnosť je veľmi pozitívna.”

Na záver dodal, že „sme stále na začiatku tohto nového cyklu adopcie a som oveľa optimistickejší ako pred šiestimi alebo siedmimi týždňami.”

Čítaj ďalej: Futbalový velikán Lionel Messi vstupuje do sveta kryptomien!