Burza Binance plánuje expandovať do Veľkej Británie – zmenilo sa niečo na strane regulačných orgánov?

Novinky Burza Binance chce expandovať do UK
Burza Binance chce expandovať do UK. Zdroj: Shutterstock, mundissima
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Zdá sa, že aj napriek veľkým regulačným problémom sa burza Binance nevzdáva. V najnovších plánoch sa chce stať registrovanou firmou v Spojenom kráľovstve.

Binance chce expandovať do Veľkej Británie

Zaujímavý plán najväčšej kryptomenovej burzy oznámil samotný generálny riaditeľ Changpeng Zhao. Binance v nasledujúcich šiestich až osemnástich mesiacoch uskutoční plán expanzie do Veľkej Británie. Zmenilo sa niečo od júna, keď regulačné orgány prikázali burze ukončiť obchodovanie?

Mohlo by ťa zaujímať: Binance pripravila veľkú zľavu pre traderov – obchodovanie do konca februára skoro zadarmo!

Ak chceš nakupovať kryptomeny cez internet, jednoznačne odporúčame použiť burzu Binance, kde máš široký výber coinov a jedny z najnižších poplatkov na trhu. Tie si ešte môžeš znížiť o 5 %, ak si vytvoríš účet cez >>>tento odkaz<<< a o ďalších 25 % nákupom BNB tokenov.

Na to, aby sa burza mohla stať registrovanou firmou v sektore kryptomien, musí dodržiavať kontroly prania špinavých peňazí a financovania terorizmu. Zhao chce v tomto prípade zrealizovať podobný plán, ako v prípade Binance US, čiže založiť dcérsku spoločnosť. Burza nechce nechať nič na náhodu. Aj z tohto dôvodu do svojich radov zamestnala bývalých regulačných pracovníkov a ľudí, ktorí budú zodpovední za dodržiavanie predpisov.

Generálny riaditeľ Binancu taktiež uviedol, že sa platforma opäť aktívne zapája do spolupráce s regulačnými orgánmi. Podľa jeho slov sa dočkáme viacerých podstatných zmien, či už z hľadiska ponuky produktov alebo interných procesov.

Prečítaj si tiež: Likvidácia 2,5 miliardy dolárov – bude konsolidácia BTC pokračovať do roku 2022?

Ak sa burze podarí presadiť plány a príde schválenie zo strany FCA, platforma v krajine obnoví niektoré dôležité produkty, ako napríklad futures a deriváty. Zdá sa, že by sa zo strany regulačných orgánov mohol pohľad na Binance zmeniť. Ešte v auguste pritom FCA prišla s vyhlásením, že nie sú schopní dohliadať na burzu, keďže nedostali odpoveď na otázku, ktorá sa týka sídla spoločnosti.