Tesla zrejme znovu obnoví podporu platieb v kryptomenách – uvádza to štvrťročná správa pre SEC

Novinky Tesla možno znovu podporí BTC
Tesla a Bitcoin. Zdroj: Shutterstock, Orpheus FX
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Vedenie spoločnosti Tesla na čele s Elonom Muskom naznačilo, že sa možno znovu dočkáme podpory platieb v kryptomenách. Ak sa tak stane, s veľkou pravdepodobnosťou to ovplyvní rast Bitcoinu, ktorý budú nasledovať aj altcoiny.

Prečítaj si tiež: Bitcoin sa odrazil od 60 000 dolárov a mieri na nové historické maximum

Tesla a platba kryptomenami

Dočkáme sa opäť významnej udalosti zo strany výrobcu elektromobilov? Podporí veľký fanúšik Dogecoinu, Elon Musk, platbu kryptomenami? Podľa posledných vyjadrení to čoskoro môže byť realitou. Tesla totiž verí, že kryptomeny z dlhodobého hľadiska môžu predstavovať vhodnú alternatívu hotovosti.

Možné obnovenie podpory platieb v kryptomenách sa objavilo v štvrťročnej správe pre americkú Komisiu pre cenné papiere a burzy, SEC.

„V budúcnosti môže prísť k obnoveniu transakcií v kryptomenách. Veríme v dlhodobý potenciál digitálnych aktív ako investície a tiež ako likvidnej alternatívy k hotovosti.”

Mohlo by ťa zaujímať: Solana opäť na historickom maxime – potenciál rastu je naďalej vysoký!

Chceš rýchlo nakúpiť/predať kryptomeny a neplatiť obrovské sumy za túto službu? V tom prípade si nájdi overenú zmenáreň, ktorá ťa neokradne na skrytých poplatkoch. My jednoznačne odporúčame burzu Binance, kde nájdeš široký výber kryptomien. Vytvor si účet cez >>>tento odkaz<<< a získaš doživotnú zľavu na obchodné poplatky.

Všetci veľmi dobre vieme, ako zareagoval trh, keď Tesla podporila platby kryptomenami. Táto udalosť bola súčasťou obrovského bullrunu a širšieho prijatia BTC. Spoločnosť vtedy investovala do Bitcoinu 1,5 miliardy USD. Tento stav však nemal dlhú životnosť. Prišiel obrovský mediálny tlak na BTC, z dôvodu znečistenia životného prostredia pri ťažbe. Musk bol tak nútený zakročiť a zrušiť podporu BTC.

Tesla v každom prípade v čase veľkej krízy, keď na trhu chýba obrovské množstvo komponentov a surovín, prežíva pomerne pozitívne obdobie. Trhová hodnota spoločnosti prekročila 1 bilión USD. Môže za to významná spolupráca s firmou Hertz, ktorá sa zaoberá prenájmom automobilov.