Abcházsko zaistilo 6 000 ťažobných zariadení. Mining kryptomien to ale nezastavuje!

Novinky Abcházsko Mining
Abcházsko Mining. Zdroj: www.shutterstock.com/esfera
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Abcházsko: Úrady skonfiškovali tisíce ťažobných zariadení a zatvorili všetky veľké kryptofarmy. Napriek tomu sa im však nelegálny “mining” ukončiť nepodarilo.

Nepriznaná republika zápasí s nedostatkom energie a obviňuje v tom kryptoťažiarov. Vláda tvrdí, že ešte minimálne 30 000 zariadení zostáva v rukách občanov.

Môže ťa zaujímať: Čínsky zákaz v septembri 2017 viedol BTC k ATH – zopakuje sa december?

Abcházsko má negatívny postoj

V Abcházsku, čiastočne uznávanom de facto štáte na južnom Kaukaze, rastie počet ľudí,  ktorí začali s ťažbou kryptomien ako alternatívnym zdrojom svojho príjmu. Vláda republiky poukazuje na energetickú náročnosť ťažby a tvrdia, že to spôsobuje deficit elektrickej energie na území krajiny.

Zákaz ťažby a dovozu hardvéru bol zavedený už v roku 2018 a bol predĺžený až do 31. marca 2022. Vláda ale priznala, že ich úsilie o zavedenie obmedzení na území štátu sa ukázalo ako neúspešné.

Prezident Aslan Bzhania vyhlásil, že abcházske úrady zaistili 6 000 mining zariadení, ktoré sú v súčasnosti uložené v „špeciálnom sklade” a prakticky všetky veľké kryptofarmy boli zatvorené. Vládne odhady napriek tomu naznačujú, že okolo 30 000 ťažobných zariadení zostáva v rukách ľudí, ktorí podnikajú s momentálne nelegálnou činnosťou.

Pokiaľ chceš obchodovať alebo iba nakupovať kryptomeny, odporúčame ti použiť burzu Binance. Nemáš ešte účet na Binance? Vytvor si ho teraz cez >>>zľavový odkaz<<< a získaš doživotnú zľavu na poplatky pri obchodovaní.

Zásahy proti kryptomenám nateraz ostanú

Členovia vlády a zástupcovia v oblasti energetiky sa stretli, aby na žiadosť prezidenta Bzhaniu diskutovali o týchto problémoch. Počas stretnutia v hl. meste Suchumi úradníci dospeli k záveru, že ich stratégia proti nezákonnej ťažbe kryptomien nezmenila situáciu v Abcházsku.

Akhra Gagulia, vedúca štátnej energetickej distribučnej spoločnosti Chernomorenergo, oznámila, že spoločné zásahy proti nelegálnej činnosti budú pokračovať. Zdôraznila, že táto úloha si vyžaduje veľa práce a neustále monitorovanie. Varovala tiež, že úsilie zabrániť nezákonnému pripájaniu ťažobných zariadení k sieti bude nekonečné.

Začiatkom tohto roka sa objavili správy, že Abcházsko rokovalo s Ruskom o vyriešení problému s nedostatkom elektrickej energie. Ministerka hospodárstva Ch. Ozganová vtedy uviedla, že abcházske úrady plánujú zorganizovať ďalšie dodávky z Ruskej federácie a dokonca zhotoviť zariadenia, kde by si baníci mohli inštalovať svoje zariadenia, pretože vláda chce, aby boli krypto farmy legálne pripojené k sieti.

Čítaj ďalej: Analýza BTC – dlhodobo sme bullish, no koniec korekcie nie je potvrdený