Solana zažíva obrovský hype po spustení aktualizácií – môžeme očakávať korekciu?

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Jedným z najvýraznejších projektov vo svete kryptomien, ktorý urobil za posledné dni obrovský skok, je jednoznačne Solana (SOL). Vďaka spusteniu nových a významných projektov v sektore DeFi a taktiež investícii 70 miliónov USD zo strany DEX, dosiahla SOL nové historické maximum.

Čaká nás korekcia?

Na najväčšej kryptomenovej burze sa kurz na páre SOL/USD vyšplhal o 26,12 % na cenu 65,467 USD. Tento nárast prišiel po oznámení veľkých infraštruktúrnych zmien v ekosystéme vrátane už spomínaného crowdfundingu vo výške 70 miliónov USD. Dotácia sa využije najmä na podporu burzy Mango.

Môže ťa zaujímať: Solana sa po prepade pomaly dostáva do TOP 10 – poznáme hlavné faktory úspechu!

Chceš rýchlo nakúpiť/predať kryptomeny a neplatiť obrovské sumy za túto službu? V tom prípade si nájdi overenú zmenáreň, ktorá ťa neokradne na skrytých poplatkoch. My jednoznačne odporúčame burzu Binance, kde nájdeš široký výber kryptomien. Vytvor si účet cez >>>tento odkaz<<< a získaš doživotnú zľavu na obchodné poplatky.

Optimalizácia a modernizácia ekosystému Solana

Mango je burza, ktorá ponúka klasickú platformu pre obchodovanie na spotových trhoch a futures. Likviditu má zabezpečenú prostredníctvom ďalšej burzy, ktorá je založená na blockchaine Solana. Tento model sa vo veľkom podobá úspešným projektom decentralizovaných búrz založených na ETH, ako je UniSwap a SushiSwap.

Ďalším faktorom, ktorý sa odzrkadlil na cenovom raste, je spustenie ďalšieho významného projektu s názvom Wormhole. Ide o komunikačný protokol medzi Solanou a inými špičkovými DeFi projektami ako je napríklad Terra, Ethereum a Binance Smart Chain. Taktiež bol zrealizovaný predaj 10 000 NFT tokenov z projektu Degenerate Ape.

„Hneď za prvý deň bolo zobchodovaných viac ako 200 tisíc SOL,” uviedol trhový analytik Pentoshi v súvislosti s predajom NFT tokenov na trhu Solanart.

„Na SOL nie sú takmer žiadne pozoruhodné NFT projekty, ale čo sa stane, keď sa trh začne otáčať? Dopyt po SOL vyženie ceny na nové maximá a graf jasne ukazuje chuť objavovať nové cenové hodnoty.”

https://twitter.com/Pentosh1/status/1427034100704161796?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1427034100704161796%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fsolana-price-soars-to-new-highs-with-defi-project-launch-70m-dex-funding

Je však vysoko pravdepodobné, že podobne ako BTC a ETH, tak aj SOL práve čelí riziku nadhodnotenia. Musíme teda naďalej sledovať vývoj grafu. Je veľmi ťažké predpovedať, čo sa udeje v priebehu najbližších hodín.