Bitcoin ukazuje 3 učebnicové signály pre brutálny dump

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Cena Bitcoinu sa už dlho pohybuje okolo hladiny 7000 $ pod rezistenciou (7200 $) a pod krátkodobým high (7500 $). Cenové pohyby sú minimálne a neustále sa odráža od tých istých hladín. Po dlhšej konsolidácii v histórii vždy prišiel agresívny pohyb. Tieto tri signály ukazujú, že to bude smerom dole.

Klesajúce volume na trhu, pomalí tok peňazí v sektore kryptomien a obrovský agregovaný open interest na futures platformách zas naznačujú, že prudké zvýšenie volatility príde už čoskoro.

Kuriózne: Hacker ukradol $25 miliónov z DeFi projektu … a potom ich vrátil!

Bitcoin sa odlepil od klesajúcej trendline

Na grafe BTC/USD sa aktuálne rysuje klesajúci kanál. Bitcoin sa aktuálne pohybuje blízko hornej trendline tohto kanála a technická analýza naznačuje, že čoskoro by sa mohol vrátiť späť na open cenu tohto mesiaca (6400-6200 $). To súhlasí s našou predikciou, že Bitcoin padne z 7000 $ teritória, vytvorí nižšie low a až potom bude pokračovať v raste.

Fraktál zrkadlí februárový vrchol

Ďalší signál, že prichádza dump, nám dáva teória fraktálov. Ak si graf oddialime a pozrieme sa na minulé halvingy, ukazuje nám dlhodobý rast o 35% (viac tu). Krátkodobo však aj podľa nej budeme klesať. Aktuálny cenový vývoj sa totiž veľmi podobá na situáciu z februára 2020.

Trader CryptoCapo na to upozornil na svojom Twitteri:

Prečítajte si: 5 fundamentov, ktoré tento týždeň najviac ovplyvnia cenu Bitcoinu

Nové Tethery v obehu

Za posledných 6 týždňov sa kapitalizácia Tetheru zvýšila o takmer tri miliardy dolárov. Tieto coiny teraz sedia na burzách čo indikuje, že traderi a veľryby počítajú s prípadným únikom do stabilnejšie meny v prípade ďalšieho veľkého dumpu. Objemy Bitcoinov na burzách zase postupne klesajú.

To indikuje, že trh sa pripravuje na ďalší prepad. Neistota rastie, napätie tie´za sentiment je kvôli padajúcim akciovým indexom a zúriacej pandémii koronavirusu vo svete extrémne negatívny.

Obchodujete na burze aj vy? Chcete tipy na kvalitné altcoiny s ukážkovými setupmi, ktoré by potenciálne mohli narásť o stovky percent? Práve na takéto coiny sme sa pozreli včera na LIVE Tradingu. Ešte ste sa neprihlásili na odber našich videí? Tak na čo čakáte? BitLink je tu pre vás!

LIVE Trading – TOP5 altcoinov, ktoré porastú rýchlejšie než BTC + americká ropa bola na nule!

Disclaimer/ Tento článok nemožno považovať za investičné poradenstvo. Slúži na popularizáciu kryptomien. Za prípadné straty spôsobené obchodovaním na burze nenesieme žiadnu zodpovednosť.

Zdroje:
cointelegraph.com
bitcoinist.com