V ktorých štátoch sa nachádza najviac kryptomenových búrz?

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Nepochybne aktuálne centralizované kryptomenové burzy vládnu obchodu kryptomien. Decentralizované burzy ešte ani zďaleka nedozreli na to, aby sa obchod mohol naplno presunúť na tieto platformy. Dovtedy budú naplno vládnuť centralizované. V ktorých štátoch sa ich však nachádza najviac a prečo?

1. Spojené Kráľovstvo

Myslím si, že prvé dve miesta vôbec nebudú prekvapivé. Spojené Kráľovstvo ponúka výborné podmienky pre kryptomenové burzy. Okrem toho, že ide o finančné centrum Európy a takmer celého sveta. Až 43 búrz si preto doteraz zvolilo tento štát ako svoje sídlo. Jediný problém, ktorý to môže všetko poriadne ohroziť je samozrejme Brexit. Ak by nastal tvrdý Brexit, tak tieto burzy môžu mať naozaj veľké problémy.

2. USA

Opäť žiadne prekvapenie. V čom by Amerika samozrejme nebola v top 5. Až 27 búrz si preto vybralo túto veľmoc ako svoje hlavné sídlo. A to aj napriek tomu, že v niektorých štátoch v Amerike sú podmienky pre kryptomeny a burzy v tomto sektore nie veľmi pozitívne. Takisto platí aj to, že Spojené štáty americké patrili medzi prvé štáty s kryptomenovými burzami a taktiež boli v roku 2017 jedným z hlavných trhov, z ktorých išlo do bullrunu najviac kapitálu.

3. Hong Kong

Možno prvý sčasti prekvapivý štát. Aj napriek tomu, že ide o malý štát, tak v kryptomenovom svete jasne žiari a vo veľa veciach patrí na špičku. A tým je aj počet kryptomenových búrz, ktoré sa dostali cez 20 (aktuálne 22). Nie je žiadnym tajomstvom, že v Ázii je o kryptomeny veľký záujem, a preto sa musia prispôsobiť aj burzy tak, aby sa vedeli vysporiadať s daným dopytom. To sa im darí aj počas protestov, ktoré dokonca vystrelili cenu BTC v danom regióne ešte vyššie.

4. Singapur

Presne o tri registrované burzy menej ako Hong Kong má Singapur, ďalší malý štát s obrovský potenciálom a kapitálom, ktorý musí byť niekde investovaný. Presne preto sa v Singapure nachádza 19 kryptomenových búrz. Takisto pre Singapur platí aj to, že tento štát bol ICO centrom, čo prinieslo ešte viac pozornosti od záujemcov na spustenie búrz.

5. Austrália

Celkovo 9 búrz je v Austrálii, ktorej prístup ku kryptomenám je zatiaľ veľmi pozitívny. Navyše, čo tomuto štátu mohlo pomôcť bol hack jednej z najväčších búrz (Cryptopia) na susednom Novom Zélande. Možno aj to mohlo vyvolať v danom regióne obavy a presun búrz do Austrálie.

Záver

Čo je možno prekvapujúce, až 33 búrz má v popise o polohe „Neznáme.” To znamená, že minimálne 33 búrz sa svoju polohu buď snaží utajiť alebo ju z neznámych dôvodov nechcú zverejniť. Toto rozhodnutie však môže byť brané ako minimálne zvláštne.

Čo čítať ďalej?

https://kryptomagazin.sk/prevlada-na-trhu-aktualne-extremny-strach-fear-and-greed-index-dennik-13-tyzden/

Zdroj:
bitcoinist.com

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.