[UPDATE] SEC odkladá svoje rozhodnutie o VanEck Bitcoin ETF – čo to znamená?

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

UPDATE 9:30 – SEC odďaľuje svoje rozhodnutie

Komisia pre cenné papiere a burzy USA (SEC) odložila svoje rozhodnutie, či schváliť alebo zamietnuť VanEck BTC ETF, ako prehlasuje oficiálne oznámenie.

SEC si pridala ďalších 35-dní, pretože stále nemá dostatok informácií a nevie si tak vytvoriť názor na to, či je VanEck BTC ETF bezpečné.

Vo svojom oznámení SEC položila 14 otázok pre verejnosť a nabáda k zaslaniu argumentov a názorov, ktoré im pomôžu dosiahnuť verdikt. Otázky sa konkrétne týkajú ochrany investorov a verejného záujmu pred podvodmi a podobnými praktikami.

Dopadlo to teda tak, ako sme predpokladali. Trhy na túto správu nijako zvlášť nereagovali a po niekoľkých hodinách od TEJTO správy sa prakticky nič nezmenilo.

Ako to vyzerá na trhoch teraz, sa môžete pozrieť tu.

Pôvodný článok:

Trh s kryptomenami sa za poslednú dobu teší prudkému rastu. Mnoho analytikov tvrdí, že sme sa dostali nahor moc rýchlo a masívna korekcia je nevyhnutná. Či sa dá považovať za korekciu minulý prepad na 6 200 USD a následná otočka späť na 8 000 USD je otázkou.

Posledná analýza BTC pre čitateľov kryptomagazínu TU.

S trhmi môže pohnúť rozhodnutie SEC

V prvom rade by som dodal, že šanca na nejaký pohyb je síce malá, ale je tu. Zajtra totiž príde rozhodnutie o osude VanEck (krytpomenovej ETF). Návrhy na Bitwise a VanEck boli zverejnené vo Federálnom registri 15. a 20. februára. Regulátor má potom 90 dní na rozhodnutie. Na rozhodnutie už teda majú len jeden deň.

Tri scenáre rozhodnutia o VanEck

Po prvé by mohlo byť ETF schválené – nepravdepodobné, cena kryptotrhu by najskôr poskočila smerom nahor.

Môže byť zamietnuté – trochu pravdepodobnejšie, dopadom by mohol byť prepad trhu.

Ako posledné je možné opätovné odloženie – asi najpravdepodobnejší variant, ktorý by s trhmi nemal nijako zvlášť pohnúť.

Ekonóm a obchodník, Alex Krüger, poukázal na to, že „zamietnutie ETF by zrejme vyústilo do veľkej príležitosti na kúpu.”

Záver

Cena kryptomien sa stala v poslednej dobe mierne rezistentnou voči takýmto správam. Situácia v BTC (cena) je zatiaľ trochu napätá, a nie je úplne isté, že bude toto rozhodnutie prehliadané. Pokiaľ by bolo ETF odložené, čo je asi najpravdepodobnejšia situácia, je možné, že by sme mohli pokračovať v nálade, ktorá by nám mohla pripomínať býčiu.

Čo čítať ďalej?

[ANALÝZA] Bitcoin prerazil rezistenciu – reverzná svieca sa potvrdila

Zdroj: ethereumworldnews.com

Preložené z českého originálu, ktorý pre vás pripravil Dariusz Matuszyński.

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku a najnovšie aj na Instagrame Twitteri.

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.