NASDAQ a Fidelity investujú do kryptoburzy ErisX

Novinky NASDAQ zvažuje založenie vlastnej kryptoburzy.
NASDAQ zvažuje založenie vlastnej kryptoburzy. Zdroj: shutterstock.com/ImmersionImagery
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Finanční giganti Nasdaq a Fidelity pokračujú v investíciách do vznikajúceho ekosystému kryptomien. Takouto poslednou investíciou je podpora pre kryptoburzu ErisX, ktorá je ústretová aj k Wall Street.

NASDAQ naďalej investuje do kryptomien

Kryptoburza ErisX dnes v Chicagu oznámila, že získala finančné prostriedky vo výške 27,5 milióna dolárov. Príspevok získala od skupiny investorov, ktorú vedie Nasdaq Ventures a Fidelity Investments, aj keď výška investícií týchto firiem nebola zverejnená.

„S rastúcou finančnou podporou špičkových firiem poskytuje firma ErisX stabilnejšiu, bezpečnejšiu a regulovanejšiu ponuku digitálnych aktív, ktorá je k dispozícii ako inštitucionálnym, tak aj individuálnym účastníkom,”

povedal Thomas Chippas, výkonný riaditeľ ErisX.

„Uzatvorenie tohto druhého kola financovania nám umožní pokračovať v budovaní našej modernej platformy a umožní aj rozšíriť náš tím.”

Tohto kola financovania sa zúčastnilo aj niekoľko významných spoločností, zaoberajúcich sa kryptopriemyslom. Nechýbal ani ťažobný gigant Bitmain, či developer Etherea, ConsenSysu.

Podľa internetových stránok firmy ponúkne ErisX obchodovanie formou tzv. spot kontraktov, ale i futures kontrakty s počiatočnou podporou pre kryptomeny Bitcoin, BitcoinCash, Ethereum a Litecoin.

Mohlo by vás zaujímať: Nasdaq kupuje švédsku burzu

Povolenie od CFTC a individuálne licencie

Spotové kontrakty budú uvedené na trh v druhom štvrťroku roku 2019. Firma plánuje neskôr v tomto roku ponúknuť produkty futures a iné. Urobí tak po tom, ako dostane schválenie od regulátora CFTC, aby mohla fungovať ako organizácia pre vyrovnávanie derivátov (DCO).

Okrem CFTC plánuje ErisX získať od všetkých 50 amerických štátov individuálnu štátnu licenciu. Tá umožní investorom v USA obchodovať na burze aj prostredníctvom fiat mien.

Záver

V minulosti získala spoločnosť ErisX finančné prostriedky napríklad od maloobchodných spoločností, ako sú TD Ameritrade, Virtu Financial a taktiež z opcií od CBOE. Nástup investorov kalibru Fidelity a Nasdaq vysiela hlasný signál pre Wall Street, že kryptomeny by nemali byť ignorované, a že ErisX je renomovanou alternatívou k „neregulovaným” kryptoburzám.

Zdroj:
CCN.com

Tento článok je preložený z českého originálu, ktorý pre vás pripravila Denisa.

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku, a najnovšie aj na Instagrame Twitteri.

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.