Ako zbohatnúť vďaka kryptomenám? Nestačí mať vieru, musíte mať istotu!

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Na kryptomarkete je zaujímavé to, že nikto dopredu nevie, či tu nejaký kryptomarket o niekoľko rokov ešte bude, keď investujeme do kryptomien. Môžeme tomu veriť, ale nevieme to. Preto najmä dlhodobí investori podstupujú riziko možnosti, že o svoje investície prídu. Niet teda divu, že sme si osvojili pravidlo „investuj len toľko, koľko môžeš stratiť.” Existuje však vôbec nejaká istota? 

Hodl?

Každý, kto dlhodobo vlastní kryptomeny, sa musel naučiť žiť s možnosťou, že o svoje investície príde. Tak vysoké riziko je pre mnohých neprijateľné. Podobá sa to na stávku – buď vyhráte poriadny balík, alebo všetko prehráte. Neexistuje prakticky žiadna stredná cesta.

Vo chvíli, keď sme sa rozhodli pre hodl, sme investovaným peniazom povedali zbohom. Od tejto chvíle ich považujeme akoby za neexistujúce. Nemáme teda čo stratiť, ale môžeme veľmi veľa získať. Prekročili sme hranicu, za ktorú väčšina ľudí už nejde. Prijali sme riziko, ktoré väčšina ľudí neprijme. To riziko je pre nich jednoducho príliš vysoké.

Mohlo by vás zaujímať: [HODL] Bitcoin sa chystá vystúpiť z trojuholníka. Potvrdí sa okrúhle dno a koniec výpredajov?

Ísť proti prúdu, alebo ísť so stádom?

Stále počúvame o manipuláciách na trhu. O tom, že tento svet je neistý a nebezpečný. Ako maloobchodný klient ste veľmi malou rybičkou, ktorá pláva vo veľkom mori za svitom mesiaca. Nikto z nás, ani žraloci a veľryby v skutočnosti nevedia, či kryptomeny čaká úspech, a aká bude ich skutočná váha vo svete.

Niektorí ľudia sa nechávajú ovplyvniť krátkodobými trendami a chýba im odstup. Stačí, aby jedna minca krátkodobo stúpla, a hneď robia urýchlené závery. Keď napríklad vidia, že hodnoty rastú, nakupujú, a veria v potenciál. Keď hodnoty potom klesajú, mnohí menia svoj názor, a zrazu veria, že to bolo zlé rozhodnutie, pretože „ten projekt nestál za nič.”

Správajú sa ako stádo. Akonáhle vidia, že ostatní niekam idú, tak sa pridajú. Boja sa vystúpiť z davu a robiť vlastné rozhodnutia, pretože to je príliš riskantné. Vy však takýto pravdepodobne nie ste. Prišli ste do kryptomarketu, aby ste sa stali jeho súčasťou, aj keď je to stále len veľmi okrajová záležitosť s neistou budúcnosťou. Ste tu dokonca aj v týchto časoch, kedy sú kryptomeny v hlbokých stratách, oproti minuloročnému ATH.

Budúcnosť

Možno ste patrili k tým, ktorí v minulom roku prišli práve preto, lebo sa o kryptomenách hovorilo najmä ako o ekonomickom zázraku a úžasnej príležitosti. Potom prišla studená sprcha a stádo utieklo. Vy ste však stále tu, takže asi patríte k tým, ktorí sa nevzdávajú len tak ľahko.

Mnohí z vás majú veľké sny. Vidíte kryptomeny ako príležitosť na ich uskutočnenie. Banka vám nedá ani toľko, aby to pokrylo infláciu. Ak ste však pre niekoľkými rokmi nakúpili Bitcoin, pravdepodobne ste teraz už za vodou. Môže k podobnému rastu prísť znovu? Áno, stalo sa to totiž opakovane, a je teda pomerne ľahké tomu uveriť. Ak však hľadáte istotu a pocit bezpečia, žiaľ, tu ho nenájdete.

Istota je silnejšia než viera

Toto miesto je skôr pre snilkov, než pre zodpovedných obchodníkov. Ľahko tu narazíte na podvodníkov, a treba sa mať na pozore. Je to divoký svet, v ktorom nikto nemá istotu, že bude existovať ešte aj na budúci rok. Môžete však získať istotu v tom, že investujete tým správnym spôsovom.

Viera nie je nikdy taká silná, ako istota. Veriť kryptomenám je dôležité, nedáva nám to však istotu, ktorá umožní ľuďom plávať proti prúdu a ísť proti davu. Túto istotu nachádzame až v sebe. Vďaka kryptomenám sme ju našli v tom, že to, čo robíme, robíme správnym spôsobom. Je jedno, či túto istotu nájdeme v hodlovaní, alebo v tradingu. Dôležité je, že ju máme.

Záver

Sme kryptokomunita, každý z nás si je istý sám sebou a má odvahu ísť tam, kam sa väčšina neodváži. Naša sila spočíva v tom, že sa konca kryptomien nebojíme. Našli sme svoje sebavedomie a istotu, že vieme robiť veci správnym spôsobom, a na tom sa už nič nezmení. Bez ohľadu na aktuálny kurz sme tak vďaka kryptomenám získali značné bohatstvo.

Viac podobných článkov nájdete v rubrike Bohatstvo.

NAŠE NAJNOVŠIE VIDEO:

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku a najnovšie aj na Instagrame a Twitteri.

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.