Charlie Lee vs. Roger Ver – Stávka o forknuté Bitcoiny

Novinky Bitcoin útočí na support
Bitcoin útočí na support. Zdroj: Shutterstock.com/TeeStocker
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Už dávnejšie sa šuškalo o tom, že tvorca Litecoinu Charlie Lee uzavrel stávku s Bitcoinovým miliardárom – Rogerom Verom. Obe osobnosti majú vyhranený názor na kontroverzný SegWit2X. Zatiaľ čo Charlie Lee je zarytý odporca, Roger Ver netají svoju podporu.

Ak by to niekoho zaujímalo, my v kryptomagazíne si myslíme, že mineri by mali dodržať New York Agreement, pretože správny chlap vždy dodrží svoje slovo.

O čo sa stavili?

Charlie Lee dnes na Twitteri zverejnil presné podmienky stávky. Vo voľnom preklade:

Táto stávka platí iba ak sa SegWit2X hard-fork udeje presne podľa New Yorskej dohody na bloku 494 784 a na 2X chaine bude vyťažených sto blokov.

Ak ku žiadnemu forku nedôjde alebo ak 2X chain nedosiahne blok číslo 494 884, každý vlastník si nechá svoje coiny.

Dva týždne po vyťažení bloku 494 884 na 2X chaine, Ben Davenport, Charlie Lee, Alex Morcos a Tuur Demeerter (každý) pošlú Rogerovi Verovi 250 SegWit2X Bitcoinov a Roger Ver pošle každému 250 SegWit Bitcoinov.

To je v podstate všetko. Roger Ver teda dostane 1000 2X Bitcoinov a Charlie Lee a jeho kamaráti dostanú po 250 1X Bitcoinov. Otázkou ostáva, ktorý Bitcoin bude mať vyššiu hodnotu. A presne o tom je celá stávka 🙂

Čo budete s 2X Bitcoinmi robiť vy? Necháte si ich? Predáte ich? Alebo nakúpite ešte viac? Pri rozhodovaní vám môže pomôcť tento článok.